Poceni hoteli so ena izmed tistih stvari, ki jih vpišemo v iskalnik Google, ko se odpravljamo na potovanje in si ne želimo dati celega premoženja za par dni bivanja v hotelu. Poceni hoteli niso fikcija, ampak so realnost, vendar je za iskanje ponudb potrebno malce iznajdljivosti, predvsem pa je treba poznati par aplikacij, oz. spletnih mest, kjer lahko dobite res ugodne cene nočitev v hotelih.

Vsi poznamo spletne servise, kot so Booking.com, Agoda, Tripadvisor in podobni. Vendar obstajajo še cenejše variante, ki sem jih sam našel in preizkusil.

  • Hotels for Tonight-Hotel Deals from Booking.com

Meni osebno je najboljša aplikacija za rezervacijo hotelov aplikacija Hotels for Tonight-Hotel Deals from Booking.com (iOS), ki uporabnikom omogoča dostop do najugodnejših cen hotelov v zadnji minuti. Aplikacija Hotels for Tonight je namenjena ljudem, ki pogosto menjajo svoje načrte in ne vedo točno, kje bodo zvečer pristali. Aplikacija je namenjena ravno “last minute bookingu” hotelskih sob, ki jih lahko iščete po različnih kriterijih – oddaljenosti od kraja, kjer se nahajate, kategoriji, ceni, oceni..

Slabost: ne omogoča rezervacije vnaprej, ampak za isti in naslednji dan.

Popusti so ogromni – do 70% v primerjavi z originalnimi cenami. Aplikacija zahteva številko vaše kreditne kartice, preko katere se izvrši rezervacija, vendar se šele v hotelu izvede in znesek prenese. Zadeva v praksi deluje več kot odlično in nemalokrat so bili v hotelu presenečeni, ker niti sami zaposleni niso vedeli, da se lahko dobi tako poceni sobo pri njih.

Tonighr Booking - Poceni hoteli na spletu
Tonight Booking

 

  • hotwire

Hotwire je spletno mesto, ki ga zelo rad uporabljam, ko mi je vseeno v katerem hotelu bi rad spal, vendar vem, da si želimo določeno število zvezdic in predvsem v katerem delu mesta.

Njihova logika temelji na tem, da ti ponudijo zelo ugodne cene za hotele izbrane kategorije, vendar je stvar v tem, da ne veš v katerem hotelu boš pristal. Seveda lahko izbiraš med različnimi okraji, kjer se hoteli nahajajo, cene pa so tudi do 40% nižje, kot v normalnih ponudbah. Ko ponudbo plačaš, ti sporočijo, v katerem hotelu boš stacioniran. Za krajša bivanja, ko ti v bistvu ne pomeni toliko, kje in kako si, je HotWire odličen.

Sam sem ga s pridom izkoriščal za potovanja po Italiji in ZDA, kjer sem dobil cene nekaterih hotelov tako ugodne, da sam nisem mogel verjeti.

Hotwire - Poceni hoteli na spletu
Hotwire – Poceni hoteli na spletu