In Darwinovo nagrado za leto 2014 prejme… drum roll…. Ropar, ki je včeraj z nožem oropal frizerko za Bežigradom v Ljubljani, ji odtujil nekaj deset eurov in se odpeljal s taksijem!

Štajerci bi zaprmej rekli “pa kaj si ti ja nor”, moja misel pa je bila malce drugačna. Kaj pripelje človeka do takšnega dejanja, ko se odloči, da bo za par deset eurov oropal frizerski salon? Na žalost je situacija v Sloveniji takšna, da karkoli bi oropal, da ne bi dobil nekega blazno visokega zneska denarja – tudi če bi oropal banko, bi bil znesek precej majhen, saj so tudi banke “podhranjene” z gotovino.  Zakaj je torej nekdo tvegal par let svojega življenja v zaporu za takšen podvig in se na koncu iz mesta ropa še odpeljal s taksijem? Ali je taksi poklical po ropu ali pa je imel vnaprej naročeno vožnjo in je ugotovil, da nima dovolj gotovine? Če bi se peljal malce dlje, potem ne bi bil njegov roparski izplen dovolj niti za to, da bi plačal vožnjo taksistu?!

Da bi bila situacija še malce bolj teatralična – v “lovu” na roparja je sodelovalo šest, ali sedem policijskih vozil, kot je bilo mogoče videti na fotografijah, ki so jih objavili na spletu. Sicer pohvale policiji za hitro in uspešno akcijo.

Sam sem imel problem, ko sem slišal za to novico, da ji nisem verjel, oz. da sem najprej pomislil, da je mogoče šlo za kakšno skrito kamero. Vendar ni šlo za skrito kamero, ampak dejansko situacijo, ki se je končala na srečo vseh dobro.

new_york_13