Oba imata enaki imeni – Robert! Eden je Robert Časar, drugi je Robert Ličen. Prvega, ki je bil nekoč predsednik uprave Luke Koper, iščejo s tiralico in ponujajo denarno nagrado za vsako informacijo o tem, kje bi ga dobili, drugi pa je uspešen manager in tudi predsednik nadzornega sveta Darsa.

Danes je prišla v medije novica o dogodku, ki se je zgodil v četrtek. Namreč med poslovnim kosilom so policisti odpeljali Roberta Lična, ker je nekdo policiji sporočil informacijo, da je v restavraciji Robert Časar. Podobnost med njima? Mogoče, pa vendar zelo neprijetna situacija za Roberta Lična, ki je bil na poslovnem kosilu in se mu je zgodilo to. Sicer se je na koncu policija opravičila in kolikor poznam Roberta, se je ob tem samo nasmehnil. Drži, saj je tole tvitnil malce prej:

Aha, kje je problem? Problem je v tem, da je Robert Časar pobegnil – da kljub temu, da je bil obsojen na pet let in še malo, da ni prišel na prestajanje kazni, ampak je izginil neznano kam. Ko sta bila njegova žena in otrok še v Sloveniji, se policija ni dovolj sistematično ukvarjala s tem primerom, da bi izsledili, kam in kdaj sta šla, ampak so raje sedaj za njegovo “glavo” razpisali denarno nagrado. Ah ja, sveta preproščina. Nikoli več ne bomo ne slišali, ne videli Roberta Časarja.

Glede na to, da je za Robertom Časarjem razpisana tiralica, je verjetno gost v lokalu pobrkal imena in priimka in v upanju na nagrado poklical policijo. Policisti, namesto da bi dejansko preverili – predvsem pa bili galantni, pa so odpeljali osebo, ki s tem nima ničesar. Predvidevam, da so verjetno dobili vsaj fotografijo Roberta Časarja in bi lahko precej preprosto ugotovili, da to nista isti osebi. Ne, naredili so rajši akcijo in verjetno je bilo začudenje gostov lokala precej veliko, da o začudenju Robertka Lična niti ne razmišljam.

Če so to metode, ki jih bo policija uporabljala v prihodnosti, potem je mogoče čas, da si dam natisniti par srajc: Nisem Janez Janša, Nisem Robert Časar, Nisem Igor Bavčar in podobno.. Mogoče bi bilo celo smiselno, da bi imel majico z napisom – Nisem oseba, ki jo iščete. Mogoče bi jim to celo pomagalo?!

Robert Ličen VS Robert Časar
Robert Ličen VS Robert Časar