Oglaševanje finančnih produktov za mlade ni preprosto. Še posebej ne, če si NLB banka! Če želiš doseči ciljno skupino, ki ne preživlja časa pred televizijskimi zasloni, potem je treba ubrati drugačne koncepte, predvsem pa mora biti komunikacija prilagojena tej ciljni skupini. Če v takšne zgodbe vpleteš osebe, ki so vzorniki mladim, oz. so zanimivi iz različnih vidikov, potem dobiš zelo veliko ogledov oglasov na kanalu Youtube. Če osebe, ki sodelujejo v tej kampanji delijo svoje vsebine preko svojih kanalov, pa je to win-win situacija.

Akcija Ustvarjaj na izi, v kateri “nastopajo” Manca Notar, Bine Žalohar, Anja Slibar, Tok Tok je dosegla ravno to – ciljno skupino, ki je delila posnetke in dosegla za Slovenijo vrhunske številke ogledov na YouTubeu – Manca Notar ustvarja na izi (40,955 views), ANJA Slibar – ustvarja na izi (61,929 views), TOK TOK – ustvarja na izi (22,562 views), Bine Žalohar ustvarja na izi (43,890 views).

Ko se je surfanje, kajtanje in smučanje srečalo v eni osebi, se je rodila Manca Notar. Na prve smučke je stopila že pri dveh letih, se pri šestih po morju podila z windsurfom in za tem odkrila kajtanje. A ko je v njeno življenje prišel SUP (Stand-Up-Paddling), se je prebudil njen tekmovalni duh.

Anja Slibar je ilustratorka in njene ilustracije navdihuje vsakodnevno življenje. Tisto, na izi. Njena ustvarjalnost dobi krila, ko se pisalo dotakne papirja, ko rdeča, črna in bela izrišejo zgodbo v novonastalih podobah vsakdanjosti. Njeno delo se sprehaja med realnostjo in skrivnostnostjo. Prav skrivnostnost lahko zaznamo v tem, da jo navdihujejo tudi dekleta z dolgimi lasmi in pa mački. Njen kraljevski kosmatinec maček Muci ji mnogokrat po mačje narekuje njeno risarsko pripoved. Muci je pač na izi.

“Zakaj pa ne? Dajmo!” – je njihovo vodilo, s katerim so šli na svoje in pognali znamko TOK TOK. Ime prihaja iz ljudske vraže, da trkanje na les odganja zle sile in prebuja dobre. Matej, Andrej in Martin izdelujejo lepo oblikovano in funkcionalno pohištvo. Umetelno ročno izdelano v sodelovanju z lokalnimi podjetji in obrtniki. Z uporabo slovenskega lesa in drugih materialov iz lokalnih virov. Noro, a? Ustvarjajo na izi v delavnici Andrejevega dedka. A ker ptiček enkrat mora iz gnezda, bi radi ustvarili svoj prostor in imeli svojo opremo.

Bine Žalohar je nekoč sanjal, da bo profesionalni športnik. In ko danes nakupuje letalske karte začuti nekaj tekmovalne vročice. Katero karto si najbolj želi kupiti? Tisto, ki ga bo pripeljala na “slopestyle” tekmovanje X-games RealSki Backcountry v tej sezoni. Držimo pesti!

Ustvarjaj na izi - Manca Notar, Bine Žalohar, Anja Slibar
Ustvarjaj na izi – Manca Notar, Bine Žalohar, Anja Slibar