Gasilci: Enota 14 – najbolj junaški resničnostni šov o pogumu, človeški drami in dobrodelnosti! Jeap, tako je zapisano na spletnem mestu novega resničnostnega šova, ki bo pod okriljem POP Tvja. Iskali bodo najbolj požrtvovalnega, borbenega in zanimivega gasilca, ki mu bo sodelovanje v resničnostnem šovu prineslo tudi 50.000 eurov nagrade!

Sveta pomagavka! Ko sem prvič slišal za to šov, sem se skoraj “prekrižal” – glede na to, da se še nisem v življenju, je tole bilo precej blizu. Razumem, da je treba izkoristiti trenutek in v teh trenutkih so gasilci dejansko tisti, ki pomagajo soljudem, jih rešujejo, predvsem pa so to ljudje, ki tvegajo lastna življenja. Ampak ti ljudje ne delajo tega zaradi slave, denarja, ali dokazovanja pred drugimi. Gasilci to delajo, ker je takšno njihovo poslanstvo.

POP Tv pa poskuša izkoristiti priliko in jo zapakirati v resničnosti šov, kjer bomo lahko gledali šov med oglasnimi bloki. Ampak tudi njih razumem – zakaj ne bi izkoristili priložnosti in poskusili. Mogoče jim celo uspe, čeprav so odzivi, ki sem jih slišal in prebral na spletu, povsem drugačni. Predvsem gasilci se ne strinjajo s to idejo!

Tudi stanovska ogranizacija GZS (Gasilska zveza Slovenije) se je odločila, da ne pristopi k sodelovanju v resničnostnem šovu:
Na skupni seji Upravnega odbora in Poveljstva Gasilske zveze Slovenije dne 19.12.2014 je bil sprejet sklep, da Gasilska zveza Slovenije ne pristopi k sodelovanju pri Resničnostnemu šovu Gasilci: Enota 14 (POP TV).
Z gasilskimi pozdravi. Gasilska zveza Slovenije

Gasilci imajo največje zaupanje državljanov Slovenije, saj opravljajo častno delo in to delajo zastonj. Tvegajo svoja življenja in zdravje, sedaj pa bi se nekdo rad na preprost način okoristil s tem – gledalcem pa dal kruha in iger!

Dejansko me zanima, kako se bo ta zgodba končala? Glede na odzive gasilcev, močno dvomim, da bo šel ta šov skozi in da ga bomo dejansko videli na “malih” zaslonih. Lahko pa se seveda tudi motim!

gasilci