Ali je še kdo iz moje generacije, ki se spomni te pesmi skupine Wham – Last Christmas iz davnega leta 1984, ko je bila absolutni hit in njenega videospota, ki mi je se vedno zelo všeč? Vsakič, ko jo slišim se vrnem nazaj, skoraj v otroštvo in v čas, ko je bilo življenje še preprosto, nekomplicirano in predvsem neobremenjeno. Star sem bil namreč 10 let. In jutri bom precej več.

V bistvu sem postal skoraj že povsem odgovorna oseba, čeprav sem se dolgo časa boril s tem, kot z mlini na veter, vedoč, da se stvari ne da spremeniti. Pa s časom pridejo takšne in drugačne odgovornosti in novi časi in z njimi novi ljudje. Vsak ti da svojo popotnico za pot skozi atomski vek, ki ti pomaga, da si močnejši, bolj vzdržljiv in predvsem modrejši.

Seveda se človeku poznajo leta in včasih obujaš spomine na to, kako je nekoč bilo. Ravno ta pesmica iz naslova, mi vsako leto v tem času prebudi spomine na otroštvo. Ah ja, lepo je bilo takrat, ampak tudi sedaj je lepo, če si znaš to narediti. Ampak vseeno bom jutri samo eno leto starejši, pa naj še tako poskusam pobegniti pred tem!

Last Christmas I gave you my heart
But the very next day you gave it away
This year to save me from tears
I’ll give it to someone special

wham