Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) je s 1.8.2014, na podlagi Zakona o finančni upravi, prevzela funkcijo in takrat sta prenehali delovati Carinska uprava Republike Slovenije (CURS) in Davčna uprava Republike Slovenije (DURS). Vse lepo in prav, če bi, kdorkoli se je že spomnil imena in kratice, le to preveril tudi med malce mlajšimi generacijami.

Namreč – FU ima dokaj preprost pomen – fuck you Shorthand for “F*** You” if you can’t say the actual words without getting into some kind of trouble, ie school, work, parents, etc. (vir) in FU RS se tudi ne sliši tako slabo. Tudi spletno mesto je na naslovu http://www.fu.gov.si/, kar mene osebno asocira povsem na nekaj drugega. Poleg tega imajo na spletnem mestu cel kup e-naslovov – [email protected], itd.

Upam, da se samo meni zdi to malce smešno in da nihče drug ni našel takšne povezave. Sicer pa bo verjetno za marsikaterega tujca, ki bo prišel v stik z našo finančno upravo tole precej smešna in zanimiva situacija, na katero pa bi lahko pomislili preden so se odločili za takšno ime.

p.s.: kako se skrajšano napiše ime Finančnega Urada Kočevje? Je to FUK?

znak_FURS

1. avgusta 2014 se bosta v novo Finančno upravo Republike Slovenije združili Carinska uprava Republike Slovenije in Davčna uprava Republike Slovenije. Finančno upravo Republike Slovenije (FURS) vodi vršilka dolžnosti generalne direktorice Jana Ahčin. V začetku se bosta v Generalni finančni urad združila Generalni carinski urad in Generalni davčni urad, delovanje lokalnih carinskih in davčnih uradov pa ostaja nespremenjeno do konca letošnjega leta. Združitev ne prinaša za zavezance nobenih sprememb glede lokacij, kontaktnih podatkov ali uradnih ur.