Končno je konec veselega decembra in se stvari vračajo v svoje tirnice. Sem eno leto starejši. Ljudje na ulicah ne bodo več tako radostni in veseli, kot so bili v mesecu decembru, nič več ne bo stiskanja rok in prijetnih želja, tudi alkohola bo manj, kot ga je bilo v zadnjem mesecu. Da daril niti ne omenjam.

December, na mojo srečo, vsako leto mine zelo hitro, kajti praznično vzdušje se začne že nekje sredi novembra, ko prve prodajalne navesijo lučke in ostalo, kar je primerno za decembrsko vzdušje in se ljudje začnemo počutiti bolj praznično in posledično potegnemo iz žepa svoje kartice in vlečemo na POS terminalih. Naslednji mesec bi verjetno lahko Slovenci storili skupinski samomor, ko dobimo izpiske iz bank, predvsem pa, ko se zavemo, da je bil to zgolj en mesec v letu.

Življenje bo zopet postalo normalno in ne bo več gužve v priljubljenem lokalu. Ljudje bodo postali enaki zagrenjeni, kot so bili pred decembrom in marsikdo bo razmišljal podobno kot jaz – ja, lepo je, če je decembrsko vzdušje in če so ljudje prijazni – ampak zakaj za hudiča niso ljudje prijazni celo leto? Zakaj niso ljudje nasmejani celo leto? Zakaj se ne družijo z ostalimi čez celo leto? Je res december in novo leto tisto, kar na druži?

In če sem zgoraj omenjal prazne denarnice – sedaj, v teh dneh, prihajajo razprodaje. Že tako prazne in izčrpane denarnice, bodo doživele še en šok. Tudi vprašanje, od kje ljudem denar je povsem na mestu! Če je še kaj ostalo, kar ni šlo za darila in “december”, potem bo neznana kozmična sila ta denar potegnila iz denarnic v teh dneh.

Sam že nekaj let ne hodim na razprodaje. Namreč smisel razprodaj je, da nakupiš vse, česar ne potrebuješ, ampak za to, kar ne potrebuješ plačaš malo! In po parih letih, ko stvari stojijo v omarah, se odločiš, da jih podariš naprej – nikoli uporabljene, pa vendar brez smisla, da ležijo v omari.

Konec je nov začetek – in vse stvari, ki ste si jih zamislili v prehodu v novo leto, se bodo letos tudi izpolnile! Nikoli, nikjer! Ampak tolažba mora biti, kajne? Ljudje moramo imeti žarek upanja prisoten, da lahko mirno živimo in da si lahko predstavljamo življenje.

mcarthurglen_designer_outlet_parndorf_07

mcarthurglen_designer_outlet_parndorf_06