Restavracija Cubo na Šmartinski velja za “hohštaplersko” restavracijo in “sodi” med dražje restavracije v Ljubljani. Sicer se sam ne strinjam s tem, saj je hrana pri njih odlična, cene pa so povsem primerljive s cenami v podobnih restavracijah. Osebje je zelo prijazno in zna svetovati gostu, ambient je prijeten in obisk toalete definitivno priporočam (jeap, takšno wc-školjko bi imel doma). Edino, kar me moti je, da je vse skupaj preveč glasno in da je premalo intime v restavraciji. Ampak se da tudi to preživeti.

Njihov meni nima 20 strani, ampak ima nabor jedi, ki so prilagojene času. Dober nabor je, vendar sem na njem pogrešal steak – imajo biftek taljata z rukolo, paradižnikom in feto in biftek na žaru z njoki, jurčki in belo tartufato, vendar mi to dvoje ni dišalo. Zaželel sem si prav steak in za to povprašal tudi prijaznega natakarja. Namignil mi je, da imajo odličen Hereford rib-eye steak, teže nekje okoli 400 gramov.  Naročil sem medium rare in to dejansko tudi dobil. Mehko meso, z zelo malo maščobe, ki pa je bilo odlično spečeno, edino malce preveč soli se je kuharju streslo po prilogi.

Odličen steak in definitivno eden izmed boljših steakov v Ljubljani. Celo tako dober, da nisem mogel pojesti sladice. In če v takšnih restavracijah ne piješ alkohola (in jaz ga ne pijem), potem je tudi končna cena lahko povsem normalna. Definitivno pa vsem ljubiteljem steakov priporočam Cubo in njihov steak!

Restavracija Cubo in njihov steak
Restavracija Cubo in njihov steak