Erik Valenčič, Janez Janša, Twitter, terorist, Cia Erik Valenčič, Janez Janša, Twitter, terorist, Cia

Erik Valenčič, Janez Janša, Twitter, terorist, Cia

Kaj imajo skupnega Erik Valenčič, Janez Janša, Twitter, beseda potencialni terorist in CIA? Zelo veliko!

Živimo v času, ko si lahko marsikdo privošči marsikaj – nekateri gredo celo čez vse te meje. Družbena omrežja so nam dala možnost, da brez razmisleka objavimo nekaj, kar ima lahko dolgoročne posledice. Lahko pa je tudi obratno – da z namenom diskreditacije določene osebe to storimo in pri tem računamo na “pomoč” vseh sledilcev, ki prav tako, brez razmisleka sledijo svojemu vodji.

Janez Janša, ki je zagret uporabnik Twitterja, se očitno zaveda, da so mu njegovi sledilci silno zvesti. Vse, kar bo on tvitnil, bodo njegovi sledilci “retvitali” in “favoritali”. Zelo pogosto preko tistih meja, kjer se začenja svoboda nekoga drugega. Tudi včeraj je njegov tvit o novinarju Eriku Valenčiču, ki je v svojem dokumentarnem filmu Koalicija sovraštva odkrival zanimive povezave med določenimi strankami in skrajnimi desničarji, vzbudil precej pozornosti, saj je Janez Janša tvit naslovil na @Cia (We are the Nation’s first line of defense. We accomplish what others cannot accomplish and go where others cannot go.) in @IsraelMFA (Official channel of Israel’s Ministry of Foreign Affairs (MFA) Maintained by the Digital Diplomacy Team. See the @Israel Channel too!). V svojem tviti pa je opozoril na to, da je Erik Valenčič potencialno terorist in naj pazijo nanj!

Si predstavljate, da ste se nekoč, pred mnogo leti slikali v Afriki, ko so vas peljali na ogled safarija tudi s puško? Niste streljali, niti je ne znati uporabiti, ampak ta vaša slika je pristala na spletu! Čez par let, to sliko nekdo odkrije in jo za potrebe manipulacije in diskreditacije uporabi na način, da vas obtoži, da ste zaradi tega terorist? Si predstavljate škodo, ki jo lahko takšno dejanje naredi posamezniku?

Če bi napisal, da je bilo to dejanje pobalinsko, bi bilo precej nesmiselno. Če napišem, da je bilo to dejanje maščevanje, potem sem verjetno že bližje. In moje mnenje je, da je treba takšna dejanja obsoditi – predvsem pa bi moral Erik Valenčič v tem primeru tožiti Janeza Janšo, kljub temu, da je uporabil besedo potencialni!

Ampak v Sloveniji so stvari drugačne in nekateri si lahko dovolijo vse, kar jim pride na pamet!

Erik Valenčič, Janez Janša, Twitter, terorist, Cia
Erik Valenčič, Janez Janša, Twitter, terorist, Cia

 1. Diplomiran obramboslovec bi lahko vedel, da se terorist v angleščini napiše terrorist.

 2. Zdaj pa hitro svinčnik in list papirja v roke in stokrat napiši (na roke, brez copy-paste ipd.!!) naslednji stavek:

  “Kaj počne Janez Janša na Twitterju, je stvar izključno lastnikov Twitter Inc., še najmanj pa nekih ničvrednih socialističnih zmenetov a la Roni Kordiš.”

  Ko objaviš fotko tega lista, se pa lahko naprej pogovarjamo. Ajde, trkom za mizo in pisat!

  PS. Lahko pa seveda s svojim denarjem štartaš svoj Twitterju podoben servis, potem lahko tudi sam določaš pogoje uporabe.

  1. kaj počne had na svojem blogu, je stvar izključno lastnika had.si, še najmanj pa anonimnim komentatorjev..

   saj ni tako težko razumeti, kajne?

 3. Itak je vsem jasno, da se mu je zameril, ker je razkril povezave in simpatije med neonacisti in SDS. Namesto, da bi se takoj javno distanciral od neonacistov, rajši skuša diskreditirati novinarja. Je pa s tem presegel vse meje dobrega okusa in gre za odkrit sovražni govor. Twitter ima gumb za prijavo harrasmenta, tokrat ga je smiselno uporabiti.

 4. no, razlika je, če nekdo okoli paradira z majico s liko najbolj zloglasnega terorista in se slika z avtomatsko puško kalašnikov ali pa pozira sredi afrike z lovsko dvocevko v rokah. Pa ne trdim, da je terorist.

 5. Jaz mislim, da bi bilo treba Janeza Janšo (brez žaljenja prosim!)

 6. Pa saj se najde še kakšna fotka. Ta Erik Valenčič se rad nastavlja fotografom, v to ga nihče ne sili:

Komentarji so zaprti.