Kviz VEM! RTV SLO Kviz VEM! RTV SLO

Kviz Vem! #wtf – nacionalka ima nov kviz

Ste pogrešali kakovosten televizijski kviz? Radi sodelujete pri ugibanju in iskanju odgovorov? – tako so promovirali nov kviz VEM!, ki je na nacionalni televiziji (TV Slo1) od ponedeljka do petka ob 18.25.

Ker sem bolj radovedne sorte, sem si vzel čas in si pogledal kviz, ki je “privlačen tako za mlado občinstvo, kot tudi ugankarje in radovedneže vseh vrst”. No ja, jaz se nisem našel v njem. Mogoče nisem mlad, mogoče nisem ugankar in mogoe nisem niti radovednež. Dobil pa sem občutek, da je to parodija na kvize, ki jih poznamo v sedanjem času – ker VEM! mi izgleda bolj kot nekaj, kar bi sodilo v neko drugo obdobje naše nacionalne televizije. Manjajo zgolj disko krogle in pa voditelj, ki kaže poraščene prsi (wait.. sej to sem ravnokar tudi videl!)..

Še bolj žalostno je dejstvo, da sta voditelja tako dolgočasna, da človek med gledanjem skoraj zapsi in da je celotna oddaja posneta po licenci – kar verjetno ni bil tako majhen strošek za nacionalno televizijo in za vse davklopčavalce, ki plačujemo RTV naročnino.

Če primerjam VEM! s kvizom Potjera, ki je na HRT, potem preprosto ugotovim, da je razlika med njima svetlobna leta. In Potjera je zanimiva, predvsem pa je precej bolj atraktiven format kviza, kot pa VEM!, ki je bolj kot ne sam sebi namenjen. Zanimajo “rejtingi” te oddaje!

p.s.: tudi tvitosfera se je odzvala na kviz VEM!. Kako?

Kviz VEM! RTV SLO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja