Adidas: Superstar Adidas: Superstar

adidas Originals – #OriginalSuperstar

Pisalo se je leto 1969, ko je Adidas predstavil njihov “košarkaški čevelj” Superstar. Takrarno verzijo tega čevlja je nosilo več kot 75% igralcev NBA lige, med njimi tudi Kareem Abdul Jabbar. Kasneje je adidas podpisal pogodbo s skupino RUN Dmc in naredil čevelj z njihovim podpisom. To je bil tudi prvi endorsment v tej industriji med znanimi glasbeniki in izdelovalci čevljev – kasneje je to postalo nekaj samo po sebi umevnega.

Zgodba o adidas Superstar  je zgodba o uspehu in zelo pogost “čevelj” tudi pri nas. Sam imam tri pare. Sedaj, leta 2015 je adidas pripravil zanimiv oglas, kjer sodelujejo znana imena – Pharrell Williams, David Beckham, Rita Ora and Damian Lillard.

When the Superstar shoe was first launched by adidas back in 1969, the word ‘Superstar’ was unambiguous. Today, the word has been corrupted to the point of confusion. This year adidas Originals sets out to question what it means to be a superstar, beginning with this film featuring Pharrell Williams, David Beckham, Rita Ora and Damian Lillard.

Adidas: Superstar