Kdo pravi, da poštne storitve ne morejo biti kreativne! Dokaz za to je akcija, ki jo za valentinovo naredila PostNL (Nizozemska Pošta). Dvomim, da bi Pošta Slovenije imela “jajca”, da bi realizirala takšno idejo, če bi jo dobila na pladnju, saj bi zaprmej našli sto razlogov, zakaj se ne bi tega lotili.

Kaj so torej naredili Nizozemci za valentinovo?
This year, we’re making Valentine’s Day a very special one. Because on 13 February 2015, everyone in the Netherlands can send valentines for free with nothing more than a real kiss as a stamp.

Place a real lipstick kiss on the stamp section of your envelope or card. Mail it before 5:00pm on Friday 13 February to a destination within the Netherlands. Our mail deliverers will see to it that the next day, all kissed cards and letters are brought to the happy recipients – on Valentine’s Day. Everyone can participate (including men!).

Ideja je zelo preprosta. Zakaj ne bi za valentinovo zamenjali znamko s poljubom – ampak resničnim poljubom! S tem povežeš poštno storitev in valentinovo in navdušiš uporabnike storitev. Ideja mi je hudo všečna in niti ne dvomim, da ne bo pobrala cel kup nagrad na raznih oglaševalskih festivalih, poleg tega pa se o tej akciji sedaj zelo veliko govori na spletu. In to je tudi namen takšne akcije, kajne?

Pošta in valentinovo
Pošta in valentinovo