Zgodba znamke O’Neill se je začela leta 1952 v San Franciscu, ko je Jack O’Neill odprl svojo surfersko trgovino. Na začetku so izdelovali surferske cunje in surfe (surfanje na valovih) in se preselili v mesto Santa Cruz, kjer je bil epicenter surferstva. Izumili so neoprensko obleko za surfanje in bili začetniki na področjih, ki se jih druga podjetja niso upala lotiti.

V Sloveniji je nekoč O’Neill veljal za “posh” firmo, ki jo nosijo šminkerji. Takšno oznako so znamki dali predvsem skejterji, ki so nosili manj “mainstreamovske” firme. Z leti se je tudi to spremenilo in O’Neill brand je mogoče videti povsod.

Včeraj so na YouTubeu objavili video – O’Neill – Unreasonable Expectations since 1952 featuring “Run” by AWOLNATION, kjer prikažejo svoje vzgibe zakaj vztrajajo in zakaj včasih ne potrebuješ vzrokov, da greš preko svojih meja.. #topshit

They said it couldn’t be done. We did it. They said it wouldn’t continue. It does. For over 62 years, our athletes and products have outperformed, outworked and outlasted the competition. Which is why we believe that not doing what’s expected starts by having the most unreasonable expectations of yourself.

Santa Cruz photos 08

Santa Cruz photos 06

Santa Cruz photos 11

Santa Cruz photos 09

Santa Cruz photos 02