Popolna poroka je najbolj romantična oddaja v Sloveniji – tako so zapisali na spletnem mestu oddaje, ki je predvajana na POP Tv. Oddajo Popolna poroka vodi Boštjan Romih, pomaga pa mu Tara Zupančič (ki se je slekla za revijo Playboy (vir)). Producent oddaje je Jože Potrebuješ, v žiriji pa sedijo: dr. Veronika Podgoršek, Jaša Jamnik in v včerajšnji oddaji Denis Avdič.

Ja, med preklapljanjem programov sem slučajno ujel prenos oddaje Popolna poroka in se odločil, da par minut življenja posvetim temu. Ok. Po vrsti.

  • Boštjan Romih je kot voditelj veliko preveč vkalupljen v prejšnje vloge. In ne vidim velike razlike med to vlogo in vlogo, ki jo je imel kot voditelj oddaje Raketa pod kozolcem. Prevelika podobnost, oz. premalo drugačen za to vlogo.
  • scena v studiu je zanimiva in sodi v kontekst popolne poroke. Vendar so fonti, ki jih uporabljajo za prikaz točkovanj in za imena sodelujočih precej premalo seksi – za poroko bi namreč morali biti precej bolj sveži in seksi in ne kot spomin na 80 leta.
  • veliko preveč dovtipov in čudnih situacij. Mogoče je bilo tako samo včeraj, ko je v žiri sedel Denis Avdič in je bilo cel kup namigovanj na seks in z njim povezane stvari. S tem oddaja, ki naj bi bila romantična izgubi del romantike. Ne, Denis Avdič in Boštjan Romih ne zanima me kako kdo porablja svoja semena in kakšne pripomočke imata doma! Prav tako je zanimivo pogledati deklico v prvi vrsti na tribuni, ki mamico pogleda začudeno, ko Denis Avdič omenja “pogoltniti” besedo!
  • prisiljen nasmeh vseh sodelujočih – ali jim je tako grozno v studiju ali pa so res takšni. Mogoče pa samo jaz nisem videl veselja na obrazih sodelujočih, kar bi pričakoval od ljudi, ki se bodo v kratkem poročili.
  • poljubljanje sodelujočih. Khm. Z zaprtimi ustmi, brez vsake strasti – poljubljanje zaradi poljubljanja, da so bolj všeč gledalcem? Nesmiselno.
  • snubitev v oddaji s plesom. Super ideja, vendar izvedba tako zanič, da bi še jaz, ki imam dve levi nogi, veliko bolj seksi zaplesal ples, predvsem pa bi deklico zaprosil na lepši način in z malce več presenečenja. Saj temu je namenjena snubitev, kajne?
  • sodelujoči v oddaji. Ok. Gledal sem jo prvič in tudi zadnjič. In v igri dvojine, kjer pari, ki so prijavili na oddajo, odkrivajo kako se poznajo med seboj z odgovori na tri vprašanja. Včeraj je bilo vprašanje, ali imajo doma “igračke, ki popestrijo seks” in ko partnerja odgovorita različno, se mi je dejansko zastavilo vprašanje koliko se te ljudje res poznajo? Ja, trema, napačna predstava kaj so to spolni pripomočki in vse ostalo – razumem. Ampak ne razumem, da se dva, ki se želita poročiti, ne poznata med seboj tako dobro.

Dovolj kritiziranja oddaje. Meni osebno ni všeč. Niti format, niti voditelj. Sicer pa razumem, da je v Sloveniji težko narediti takšno oddajo, ki bo zadovoljila vse ciljne javnosti, predvsem pa ki bo všečna. Slovenci smo štorasti in premalo sproščeni, da bi takšne oddaje lahko imele svoj smisel v našem medijskem prostoru.

Na žalost pri nas takšni poskusi izpadejo precej bolj kot “komorne” oddaje in ne kot zabavne. Popolna poroka je bolj namenjena sami sebi in sodelujočim, kot pa gledalcem, ki bi jih s svojim humorjem prikovala pred male zaslone in jim polepšala sobotni večer. Še ena izmed oddaj, kjer pridejo do izraza oglasni bloki, ki so dobro prodani!

Popolna poroka - najbolj romantična oddaja POP Tv
Popolna poroka – najbolj romantična oddaja POP Tv