HTC One M9

HTC je predstavil svoj najbolj zmogljiv pametni telefon doslej – HTC One M9. Najnovejši paradni konj prihaja iz priznane družine pametnih telefonov HTC One in je brezčasna klasika, ki lepoto in eleganco združuje s stilom in zmogljivostjo ter tako omogoča kar najboljšo uporabniško izkušnjo.

Popolna počastitev oblikovanja

Osnovan na triletnih prizadevanjih za odličnost HTC One M9 v izviren dizajn združuje najboljše lastnosti nagrajenih predhodnikov, pametnih telefonov HTC One M7 in HTC One M8. Prepoznavni kovinski robovi skupaj z elegantnimi krivuljami poskrbijo za plemenit videz naprave. Enoten kovinski dizajn, ki ga poudarja značilno drugačna in obstojna dvobarvna kombinacija srebrne in rožnato-zlate zunanjosti, ob majhnosti naprave omogoča preprosto držanje naprave v roki. Gladke zlate1 stranice lahkotno prehajajo v srebrno ohišje na hrbtni strani ter obdajajo svetel in živahen zaslon.

HTC Sense 7: podaljšek uporabnika

Telefon se mora prilagoditi in sporočati, kdo je njegov uporabnik. Nova izkušnja z uporabniškim vmesnikom HTC Sense™ 7 zato lastniku telefona predaja popoln nadzor. Velika prilagodljivost tem na podlagi inteligentne analize najljubših fotografij ter bogatih barvnih shem in ozadij prek funkcije HTC Themes uporabnika postavi v samo središče izkušnje s pametnim telefonom.

Kot sopotnik na vsakem koraku telefon obogati mobilno uporabniško izkušnjo. Vmesnik Sense 7 z zaznavanjem lokacije in umeščanjem najbolj uporabnih aplikacij na začetni zaslon temu daje povsem nov pomen. Ne glede na to, kje je uporabnik – doma, v službi ali pri igri – ima s tem vsebinskim in prilagodljivim gradnikom vse potrebne funkcije le dotik stran. Še bolj inteligentna aplikacija HTC BlinkFeed™, ki prav tako uporablja podatke o lokaciji, priporoča tudi zanimivosti, novice in informacije ter poenostavlja odkrivanje skritih draguljev v okolici.

Neverjetni posnetki: ustvarjanje najlepših spominov

Najboljša kamera je tista na pametnem telefonu v uporabnikovem žepu. Kameri na pametnem telefonu HTC One M9 sta zasnovani tako, da izjemno kakovostno ujameta vsak trenutek, ki ga lahko uporabnik nato vedno znova podoživi. Glavna kamera z ločljivostjo 20 milijonov slikovnih pik poudari vsako najmanjšo podrobnost, steklena leča pa napravo ščiti pred praskami. Za ustvarjanje živahnih videoposnetkov kamera omogoča tudi snemanje filmov v tehnologiji ultra HD – ločljivosti 4K.

Zanimivi trenutki lahko presenetijo in se pogosto ne zgodijo ob primerni svetlobi. Pametni telefon HTC One M9 je zvest spremljevalec ljubiteljev spontanosti, saj sprednja kamera z zmogljivo funkcijo UltraPixel™ odlične posnetke posname tudi v slabši svetlobi. Dinamična osvetlitvena avtomatika in funkcija UltraPixels zajameta 300 odstotkov več svetlobe kot standardne kamere. Zato so avtoportreti ostrejši in bolj naravni ter uravnoteženi v vseh svetlobnih pogojih.

Kombinacija uporabniškega vmesnika HTC Sense 7 in programske opreme EYE™ Experience uporabniku omogoča preprosto zajemanje kreativnih posnetkov. Množica novih učinkov za urejanje fotografij uporabniku dovoli izkazati osebno ustvarjalnost pri vsakem posnetku. Aplikacija Zoe™ omogoča samodejno urejanje posnetkov po lastnih željah, njihovo povezovanje z izbrano glasbo² in združevanje s posnetki prijateljev.

Pri kazanju slik prijateljem lahko brskanje v množici neverjetnih posnetkov postane težavno. Kjerkoli so posnetki shranjeni, galerija HTC One Gallery poenostavi iskanje po celotni knjižnici fotografij z združenim pregledovanjem fotografij na telefonu, na družbenih omrežjih in tudi na izbranih platformah v oblaku. Celotna knjižnica in s tem tudi iskanje fotografij glede na datum, lokacijo, dogodek ali album je tako na dosegu roke. Aplikacija Image Match pa omogoča celo iskanje s primerjavo samih fotografij.

Razburljiv zvok: razlika je slišna

Kakovostna izkušnja gledanja posnetkov si zasluži prvovrsten zvok. Pametni telefon HTC One M9 s funkcijo HTC BoomSound™ zagotavlja visokokakovostno predvajanje zvočnih posnetkov. Za pametne telefone iz družine HTC One značilen par stranskih zvočnikov, usmerjen proti uporabniku naprave, je sedaj združen s sistemom zvočnikov 5.1 Dolby® Surround sound3. Uporabnik se dogajanju tako še bolj približa in se prepusti vrhunskemu večdimenzionalnem kinematografskem poslušanju. Združena sistema HTC BoomSound in Dolby Audio™ ustvarita popolno zvočno ujemanje in poskrbita za uživanje v filmih z zvokom kot iz kina tudi brez uporabe slušalk ali zunanjih zvočnikov. Podpora popolnega 24-bitnega zvoka visoke ločljivosti HD, ki prekaša celo kakovost zvoka CD-plošč, bo ob uporabi bodisi slušalk bodisi zunanjih zvočnikov prepričala tudi najzahtevnejše ljubitelje glasbe. Preplet funkcij BoomSound, Dolby Audio, dobro uglašenega zvočnega profila in procesorja Qualcomm® Immersive Audio da glasbi in filmom nezgrešljiv pečat telefona HTC One M9.

Povezovanje sveta uporabnika

Ker pametni telefoni hitro postajajo središče domače zabave, aplikacija HTC Connect™ omogoča preprosto uživanje v multimedijskih vsebinah s povezovanjem telefona z drugimi napravami. S samo tremi dotiki zaslona se telefon poveže z združljivo televizijo ali zunanjimi zvočniki vodilnih proizvajalcev, vključno z izdelki blagovne znamke Harman Kardon. Funkcija za seznam predvajanja znotraj aplikacije HTC Connect skupaj s pametno medijsko platformo Qualcomm® AllPlay™ in brezžično medijsko tehnologijo Blackfire Research™ uporabniku in njegovim prijateljem omogoča prenos vsebine s pametnega telefona na številne domače naprave. Več pametnih telefonov se lahko prek opcije seznama predvajanja Qualcomm AllPlay poveže z istim zvočnikom. Za ultimativno izkušnjo popolne povezljivosti pametnega telefona in televizije je na HTC One M9 ekskluzivno prednaložena aplikacija Peel® Smart Remote. Ta uporabniku omogoča takojšnje predvajanje najljubših oddaj ter se obenem celo uči o njegovih navadah gledanja. Na podlagi zbranih podatkov pa nato pametni telefon spremeni v osebnega televizijskega vodnika in daljinski upravljalnik.

Dodatki in razpoložljivost

Pametni telefon HTC One M9 bo na razpolago s širokim naborom edinstvenih in prilagodljivih dodatkov. Izstopa druga generacija ovitka HTC Dot View, ki z množico novih lastnosti in barvnih različic uporabniku ponuja še več možnosti za retro prilagoditev videza naprave. Prozorni hrbtni del ovitka ohranja prvinskost brez zakrivanja pametnega telefona ter s preobrazbo v mini igralno napravo vnese zabavo v še tako dolgočasno situacijo. Novi ovitek HTC Dot View ne bo v napoto niti pri uporabi aplikacij, kot so Instagram, Snapchat in Badoo, saj lahko uporabnik zaradi prozornosti ovitka tudi skozenj vidi opozorila o najnovejših fotografijah, sporočilih in prijavah.

Življenje nima meja. Ko pustolovski duh uporabnika popelje v neznano, vodoodporna ovitek IP68 Active Case in slušalke Active Headset omogočijo uporabljanje pametnega telefona HTC One M9 tudi na razburljivih pustolovščinah.

HTC One M9 bo dostopen v dvobarvni srebrni in rožnato-zlati kombinaciji, enobarvnih metalno sivi in zlati ter dvobarvni zlati in rožnati barvni različici. V Sloveniji predvidoma na začetku maja.

HTC-One-M9
HTC One M9
HTC-One-M9_Gold
HTC One M9