Grajske skrivnosti – Viasat History

Vsako sredo, od 4. marca do 1. aprila, ob 20:00 bo na programu Viasat History (ki spadajo pod okrilje MTG skupine) potekala serija Grajske skrivnosti, kjer vas bodo zgodovinarji Ruth Goodman, Peter Ginn in Tom Pinfold naučili, kako si lahko sami postavite grad!

Ok. Dovolj za uvod. Kako narediti predstavitev novega programa zanimivo za medije? To je bil precej bolj zanimiv izziv, saj predstavljanje TV oddaje ni ravno kreativno delo, predvsem pa ga je težko narediti zanimivega. No. Vsaj tako sem mislil, dokler nisem prišel pod Ljubljanski grad, kjer me je pričakal pevec skupine Orlek, ki je s kitaro prepeval pesmi iz grajskih časov (kot trubadur).

Zanimiv del pa se je pričel na Ljubljanskem gradu, kjer je bilo vse opremljeno v slogu tistih časov – bruhanje ognja, pijača, sladice..

In na koncu pride še Pižama, ki nas je popeljal v restavracijo Strelec, kjer je potekala predstavitev nove oddaje. Seveda je Pižama vse skupaj zapeljal na zabaven način in pokazal svoje poznavanje zgodovine!

Ja. Navidez nezanimivo predstavitev jim je tako uspelo narediti še kako zanimivo in priznam, da je bila to ena izmed redkih predstavitev, kjer sem dejansko užival v samem programo, okolju in ljudeh, ki so vse skupaj vodili in povezovali. Da odlične hrane, katere smo bili deležni, niti ne omenjam.

Grajske skrivnosti - Viasat History
Grajske skrivnosti – Viasat History
Grajske skrivnosti - Viasat History
Grajske skrivnosti – Viasat History

grajske_skrivnosti_viasat_history_001