Indiegogo - Gregor Kresal - Osem krogov in pol Indiegogo - Gregor Kresal - Osem krogov in pol

Indiegogo – Gregor Kresal – Osem krogov in pol

Osem krogov in pol je psihološka drama o alpinistični odpravi na Muztagh Tower avgusta 2008. Zgodba o odpravi po kateri ni nič ostalo tako kot je bilo. Snemanje bo steklo marca 2015, projekt pa je sestavljen iz dveh delov. Pod okriljem Lyncheve šole bo najprej nastal kratki film (ok. 30 minut), za katerega bom kmalu zagnal svoj Kickstarter, takoj po končanem študiju, pa ga bom s pomočjo različnih koproducentov nadgradil v celovečerno varianto. (vir)

Gregor Kresal je eden izmed tistih alpinistov, ki so se odpravili na goro Muztagh Tower leta 2008. V odpravi sta bila še Dejan Miškovič in Pavle Kozjek, ki je pustil svoje življenje na gori. Gregor je posnel tudi film Obraz Sfinge, ki je hommage prvemu vzponu po Obrazu Sfinge.

Ampak nazaj k filmu Osem krogov in pol, za katerega Gregor zbira denar na Indigogo platformi – https://www.indiegogo.com/projects/eight-and-a-half-circles

Osem krogov in pol

Alpinistova refleksija Dantejevega Pekla – Magistrski film Slovenca na filmski akademiji Davida Lyncha

Osem krogov in pol je originalen kratki film, psiho-drama Gregorja Kresala, scenarista enega v tujini največkrat nagrajenih slovenskih filmov – Sfinge. »Osem krogov in pol ne bo običajen film o gorah, temveč srhljivo potovanje v zavest alpinista.« Dantejeva Božanska komedija svoj spust v dno Pekla začne v trenutku, ko se pesnik (Dante osebno) izgubi v gozdu, kjer ga napadejo tri zveri, ki jim ne more pobegniti. Za alpinista pa je morda že prepozno, ko spozna, da višje kot pleza, nižje dejansko pada. V Dantejevem Peklu je krogov samo 9.

Kratek povzetek resnične zgodbe

Temačne vode tragične zgodbe slovenskega osvajanja gore Muztagh Tower v Pakistanu, so celo za odtenek globlje od običajne psihološke drame. V redkem zraku najvišjih gora predanost in strast hitro trčita ob nakopičene frustracije. V zaporedju kaotičnih dogodkov, ki se odvijejo v treh tednih poletja 2008, se življenje Alpinista spremeni za vselej. Tik pred svojo zadnjo odpravo, mu v gozdu komaj uspe ubežati napadu pobesnelega divjega prašiča. A to je le začetek. Prvi Krog.

Indiegogo

Če želimo akcijo, ki smo jo za film Osem krogov in pol odprli na platformi INDIEGOGO uspešno zaključiti, moramo predvidena sredstva zanj zbrati v 40 dneh. V celoti bodo namenjena njegovi produkciji, snemanje pa se bo med aprilom in avgustom 2015 odvilo tako v ZDA kot tudi v Evropi, na področju Mt. Blanca.

Nagrada za vašo donacijo: Digitalna, DVD ali Bluray verzija filma ter kombinirani paketi – preverite!

Vaša donacija nam bo film omogočila ustvariti v najboljši možni kvaliteti. Gre za izredno intenziven in močan kratki film (40 minut), kar je potrdila tudi ocena mednarodne organizacije ScreenCraft, kjer so scenariju zanj podelili 95 točk. Film posvečam spominu na svojega velikega učitelja in prijatelja Pavleta Kozjeka, enega najboljših alpinistov vseh časov.

Indiegogo - Gregor Kresal - Osem krogov in pol
Indiegogo – Gregor Kresal – Osem krogov in pol

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja