BMW i8 je kombinacija elektro in bencinskega motorja – kar da vozilu skupaj 362 KM in maksimalno hitrost 250 km/h. Najvišja hitrost v električnem režimu je 120 km/h in avtonomija baterije (7,1 kWh) je za doseg 37 kilometrov, skupen doseg pa naj bi bil okoli 600 km. Kombinirana poraba po podatkih proizvajalca je 2,1 l/100km.

Na trgu je že precej podobnih vozil, ki vsak v svojem segmentu pritegnejo kupce. BMW i8 je malce drugačen od njih, saj je vozilo precej precej futuristično in tudi barve kombinacije govorijo temu v prid. Najboljše pri vsem je, da se bo vsak obrnil za tem vozilom na cesti, saj izstopa! No, če poskusite izstopiti iz BMW i8, se boste morali precej potruditi, saj je vozilo dejansko športno in tudi namenjeno temu.

Ne, nisem še testiral tega vozila, sem ga pa včeraj našel pred Kristalno palačo, kjer je bila njegova predstavitev, ki pa se je v svojem slogu nisem mogel udeležiti. Mogoče pa bom imel kdaj kasneje priložnost, da se zapeljem krog s tem hibridnim vozilom in tako iz prve roke opišem občutke ob pospeševanju 1,5 litrskega motorja, ki da precej od sebe. Do takrat pa par fotografij BMW i8, več podatkov o njem pa lahko najdete tukaj!

BMW i8
BMW i8
BMW i8
BMW i8
BMW i8
BMW i8