Smučarska zveza Slovenije ima že nekaj časa novega direktorja – Jurij Žurej je že precej saniral situacijo, ki jo je dobil, prav tako pa vpeljal določene stvari, ki jih do sedaj ni bilo. Danes je na Facebooku objavil zelo dobro razmišljanje o ljudeh, ki ga prosijo za VIP (zastonj) karte in klobase.

Njegovo razmišljanje so povzeli mediji in sedaj se lahko tisti VIPovci, ki dejansko “živijo” od tega, da se pojavljajo na takšnih in drugačnih dogodkih malce zamislijo. Namesto, da bi, ker so VIP, prispevali dodaten znesek, si vzamejo to svojo VIP funkcijo kot nekaj samo po sebi umevnega – na žalost je resnica precej drugačna, kot si jo sicer ponavadi predstavljamo in VIP že dolgo ni več VIP.

Ponavadi so za VIP prostore morali obiskovalci plačati precej višje zneske, kot ostali obiskovalci. Škoda, ker tega pri nas ni! No, v tem primeru bi bil VIP prostor povsem prazen verjetno?

Kaj je zapisal na Facebooku Jurij Žurej o zastonjkarjih?
Spoštovani, prosim, da mi nihče več ne piše, me ne kliče, ne kliče mojih staršev ali kogarkoli drugega za zastonj karte. Brezobraznost, kultura zastonjkarstva in popolno pomanjkanje občutka. Smsi ob enih zjutraj, prikrite grožnje, vsi kao ‘very important’ in kličejo v imenu tega ali onega in bo za nas dobro da damo, ker bo korist enkrat, ko bo to najbolj potrebno.

Karta za korist v prihodnosti. Pa še za ženo, otroke, soseda in psa… Vse to v časih, ko se je zveza komaj rešila prisilke in stečaja, ko nam država po 8 olimpijskih medaljah ni dala letos do sedaj še niti centa in ko so vas vsa polna usta, kako podpirate šport, vam je tistih nekaj €ur preveč, da bi s tem podprli naše športnike in šport.

Mesečno ima zveza približno samo na športnih programih do 600.000 €ur stroškov, plačilo sodelavcev cca 167.000 €ur, poračun davka moramo plačati sedaj 188.000 €ur, kredita smo imeli samo v tej sezoni cca 450.000 €ur, kratkoročnih dolgov do naših dobaviteljev cca 840.000 €ur, itd. in smo končno počasi spravili stvari v vsaj približen red in morali zato dati prekinitev pogodb številnim trenerjem, zmanjšati programe in dihati pogosto na škrge in se optimizirati in smo kljub temu dosegli samo letos do sedaj čez 50 stopničk , 8 dodatno še na svetovnih prvenstvih in se že v tem trenutku vsi že pripravljamo na april in kako zagotoviti denar za treninge za naslednjo sezono, vi pa namesto da bi pomagali, so vas polna usta, kaj je narobe in kako bi morali mi delovati, hkrati pa vas nekatere ob tem ni sram in vas samo zanima kje do zastonj karte in klobase.

Zato vas prosim. Kupite karte v tisočih, pridite navijat za naše, vpišite se prosim v smučarsko zvezo in plačajte članarino (potem imate vstope na vse tekme svetovnega pokala v Sloveniji za 25 € kot stane letos članarina zastonj). V smučarsko zvezo se lahko vpišete na zvezi in v lokalnih klubih. Karte lahko kupite na vsaki bencinski pumpi. Torej pomagajte prosim športu in našim smučarjem in dajte prispevati tistih nekaj €ur za tiste ki vam celo zimo lepšajo zimske dni in vam v času ko je dobrih informacij zelo malo ali pa včasih celo nič, vlivajo upanje in dokazujejo da se da in dokazujejo da smo tudi Slovenci lahko najboljši.

Podprite prosim naše športnike, vpišite se v zvezo in plačajte karto za Planico. Se vidimo na tekmi. Navijamo za ‪#‎ORLE‬ in vse junake SZS (Tino, Žana, Jakova in še približno 24.000 naših športnikov in mladih ki prihajajo za njmi in ki vas bodo že v zelo bližnji prihodnosti razveseljevali z novimi medaljami in uspehi ). ‪#‎SLOVENIJAGRENAPREJ‬

puy_saint_vincent_05