Pokliči RKC za brezplačni prevoz – za referendum gre!

Časi se spreminjajo in RKC spreminja svoj poslovni model. Če so nekoč ljudje hodili v cerkev, se je sedaj situacija obrnila in RKC ponuja za svoje vernike brezplačne prevoze – do upravne enote oz. krajevnega urada. Vse samo za to, da bi ljudje šli in oddali podpis za referendum glede ZZZDR.

Razumem, da se cerkev odloči za “okrepitve molitev” za ohranitev vrednot družine. Razumem tudi, da cerkev zelo močno agitira ljudem, kaj bodo spremembe ZZZDRja prinesle vernikom – čeprav ne drži to, kar pridigajo.

Ne razumem pa, kako se lahko v državi, kjer je cerkev ločena od države dogaja to, kar se sedaj dogaja? Mogoče se samo meni zdi narobe, ampak dejansko živimo v svetu, kjer se cerkev vtika v stvari, ki se je ne tičejo. Če se tičejo vernikov, potem razumem, da se ti organizirajo in da organizirajo prevoze za tiste, ki ne morejo iti na upravno enoto. Ko se to zgodi znotraj organizacije, ki jo “podpiramo” vsi davkoplačevalci, se zamislim. Si lahko predstavljate, kaj bi se zgodilo, če bi se kaj takšnega zgodilo recimo v ZDA?

Pri nas pa javnost samo anemično opazuje vse skupaj? Kje so protesti, kjer so javne debate o tem, kako se lahko cerkev vtika v vse sfere javnega življenja? Kje so politiki, ki bi namesto, da si nabirajo svoje točke, javno obsodili takšne agitacije, ki se sedaj dogajajo v cerkvi?

Ne. Ne bom predlagal, da se začnejo zbirati podpisi za referendum, da se RKC financira sama. Tudi ne bom pametoval o tem, da naj verniki sami dajo del svoje plače za delovanje RKC – si pa želim, da bi se cerkev posvetila svojemu poslanstvu, ne pa da širi nestrpnost in izključuje drugačne od sebe. Jebela cesta, leta 2015 smo!

navodila_rkc

  1. To ni nič novega. Po odročnih krajih je znano, še posebej značilno za določeno Stranko, Da je od hiše prišel eden in glaSoval za celo hišo (sin še spi, baka ima znucan kolk, žena kuha nedeljsko kosilo, hči je v Ljubljani itd.).

    1. Imas prav Maja.
      Zal pa je videti, da se se vedno zelo majhen delez prebivalstva zaveda, kako so ljudje, ki imajo oblast v nasi dezeli zadnjih 70 let, prisli do in vzdrzevali vzvode svoje moci.

Komentarji so zaprti.