Za otroke gre in otrok naj se sam odloči, če želi biti krščen!

Pobuda Za otroke gre je začela z zbiranjem podpisov za razpis referenduma o ZZZDR. Pri agitaciji jim na veliko pomaga tudi RKC, ki na svetih mašah podaja informacije o tem, kako je potrebno iti na upravne enote oz. krajevne urade in kaj morajo ljudje tam narediti. Predstavniki pobude so že postavili stojnice pred upravnimi enotami in začeli s svojim poslanstvom – prepričevanjem ljudi, da bo ta zakon uničil družino kot takšno, predvsem pa, da je to povsem nedopusten poseg in da je potrebno oddati svoj podpis za razpis referenduma.

Ne bom pisal o tem, da se večini, ki je oddala podpis niti ne sanja, kaj je bilo spremenjeno v ZZZDR. Niti ne bom pisal o tem, da večina ljudi, ki oddaja podpis niti ne razume zakaj ga oddaja. So jim pač naročili in v maniri pohlevnega Slovenca je potrebno izpolniti pričakovanje, predvsem pa napotke, ki jih dajo duhovniki v cerkvi.

Najbolj smešno pri vsem tem je, da ko televizijske ekipe sprašujejo ljudi, ki so oddali podpis za razpis referenduma in ko slišim njihove odgovore – ne vem točno naj se jokam, ali smejim (vprašajo starejšo gospo – kaj pa matere samohranilke? – Te so si pa same krive). Namreč, če so to ljudje, ki odločajo o stvareh v Sloveniji in niti ne razumejo o čem odločajo, potem je tole precej čudna situacija.

Po drugi strani pa, če gre že za pobudo Za otroke gre, kjer se preko propagande in s pomočjo otrok, ki pri vsem tem nimajo ničesar zraven dela agitacija:

Zakaj ne bi otrok imel sam možnosti, da se odloči, če bo krščen, ali pa če bo pripadal kakšni drugi veri!? Zakaj imajo to pravico njegovi starši?

Ali ne bi bilo smiselno, če bomo slučajno že imeli referendum, da se zraven doda še ta delček, ki bo omogočil otrokom prosto izbiro svoje vere, ne pa vnaprej določeno zaradi staršev in pričakovanj?

Saj se pri pobudi Za otroke gre borijo za pravice otrok, kajne? In svobodna izbira vere bi morala biti osnovna pravica vsakega otroka in ne zgolj črka na papirju?! Samo kot ideja, če že obstaja verjetnost, da se bo zgodil referendum in kjer se koalicija ne more združeno postaviti skupaj in kontrirati vsem neumnostim, ki jih sproducira Aleš Primc & Co..

Dodatno branje: Za otroke z dejstvi

london_borough_of_islington_13

 1. Pri takih vprašanjih vidimo moč manipuliranja z množicami. Cerkvena mašinerija to obvlada to potankosti. Zopet se bodo vmešavali v druge ljudi in uničevali njihova življenja pod pretvezo, da rešujejo otroke.

 2. Problem je, da dojenček ne more odgovoriti, ali želi biti krščen ali ne, po ustavi pa imajo starši pravico vzgajati otroke v skladu s svojim prepričanjem. Zato nasprotujem zakonu, kajti otrok se – ko odraste – sam odloči za ali proti veri, odločitve o odraščanju v homoseksualni družini pa za nazaj ne more spremeniti. Po volji homoseksualnega para in brez možnosti za spremembo bo odrastel brez matere ali očeta. Eksperiment bo uspel ali pa ne – par bo izpolnil svojo željo, sociologi bodo pisali članke, psihiatri obravnavali neuspele poskuse – otrok pa se bo ob vsem znašel (ali pa ne). Pa kaj! Ko bodo ti otroci odrasli, bodo vsi udeleženci imeli pred sabo že nove projekte.
  http://24kul.si/ustava-vsi-starsi-imajo-pravico-do-vzgoje-otrok-v-skladu-s-svojim-verskim-in-moralnim-prepricanjem

 3. Malo si zamešal. Krst ni članska izkaznica. S krstom otroka ne včlaniš in ne zavežeš k temu, da je veren. Tako razmišljanje je običajno prvi predsodek vseh, ki kolebajo ali bi otroka dali krstiti (recimo ker stari starši želijo, sami pa niso verni). Na sploh se mi zdi značilno, da ko versko neizobraženi komentirajo verske teme, se pojavijo take nelogične povezave in nesmisli.

  Res, da mnogi, ki so oddali svoj podpis ne znajo razložiti zakaj. Ampak to ne pomeni, da ne obstajajo dobri razlogi in da jih škofje, ki so v nedeljo pri maši prebrani pismo napisali, ne poznajo. Lahko da se kdo od podpisnikov zanaša na tujo pamet, ampak ti, ki kritiziraš, bi moral malo bolj preverit za kaj gre.

  Vzvišenost podpornikov zakona ima svoj vzrok v tem, da svoj prav razumete kot normalen, prav nasprotnikov zakona pa nekaj, kar ne paše v 2015.

  Resnica je malo drugačna. Levica se niti potrudi ne, da bi razumela razloge za nasprotovanje. Veliko lažje se je obesiti na par upokojencev, ki na televiziji ne znajo sestavit dva smiselna stavka in se ob poslušanju zgražati in hkrati hraniti svojo vzvišenost.

  Enako patetični so lahko nekomu drugemu študentje, ki protestno ležijo na tleh s sloganom “hodite po ljudeh”. Rad bi slišal logiko po kateri so prišli do te akcije in če je na kaj višjem nivoju od tiste da je “Jezus imel dva očeta.”

  Razlog za ta referendum se začne s tem, da je SMC prelomil obljubo dano NSi, da bo zakon šel v polni postopek, v katerem bi se izbrusil do te mere, da bi levica bila zadovoljna, desnica pa ne bi nasprotovala. Taka dikcija zakona je možna, ampak se ni zgodila. Sprejet je bil dobesedni predlog ZL, celotna desnica pa je bila diskomunicirana. Revolt (referendum) je zato logična posledica in zanj je kriva v prvi vrsti vlada.

  Posledica je množica nesporazumov, smešnih upokojencev in nadutih kvazi intelektualcev. Vsi po vrsti pa ranijo in žalijo vse, ki so na drugi strani.

  Skratka, malo več spoštovanja do drugače mislečih. Velja tudi za ta zapis.

  1. ne, krst ni clanska izkaznica.. kot partijska izkaznica ni bila, kajne? pa vendar je slednja kriva za vse, za dolocene ljudi..

   je pa krst znak pripadnosti doloceni veri.. in vsak ima pravico do izbire tega.. ocitno ne, kajti otroci je nimajo, ker jim je vsiljena.. dobi pa cerkev zato vec.. to pa povsem drzi.. in nikarte ne bi spreminjali tega..

 4. “Malo si zamešal. Krst ni članska izkaznica.”
  Napaka. Točno članska izkaznica je, od katere glede na število članov cerkev dobi denar. Upam da bo kmalu predlog zakona o prepovedi črnega fonda cerkve, o davku na pobran denar pri maši in naj mi samo kdo sanja o donacijah…

 5. Osebno mi je absurdno, da se RKC identificira z sloganom za otroke gre. V nobeni verski organizaciji ni bilo toliko zlorab otrok, kot pri njih
  http://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church_sexual_abuse_cases
  Največje število zlorab pa je tako ali tako znotraj družine (vir:http://www.svetevrope.si/sl/dejavnosti/kampanje_sveta_evrope/proti_spolni_zlorabi_otrok/spolne_zlorabe_otrok_osnovne_informacije/)
  Začnite uporabljat svojo glavo, ne da mislite z glavo duhovnika ali politika…

 6. Marko, direkt iz Primčevega tabora. A te plačujejo za agitacijo proti človekovim pravicam VSEH državljanov? Spoštovanje do drugače mislečih?? Vi ne spoštujete človekovih pravic dela državljanov, ki za vas nisto niti “normalni” oz “naravni” kot se izražate v nasprotovanju. Za vas obstaja samo ženska in moški in noben drug par že stoletja. Ker tudi živite tam nekje v srednjem veku. Mentalno in drugače. Do Primca in podobnih nimam prav nobenega spoštovanja. Če bi ga srečal kje na ulici bi ga z veseljem pljunil v ksiht. Ko je mel govor na prešercu nekoč v prid Janši in sem šel mimo je itak slišal kaj smo mnogi mimoidoči o njem si mislili. Bruh

 7. Samo ideološko propagandno nabijanje in to z obeh strani. Diagnoza : NEOZDRAVLJIVO.

 8. Marko, vsaj vi ste nekaj smiselnega oziroma argumentiranega povedali. Treba malo mozgancke vklopit v tej državi… Hvalabogu da so različna mnenja, ampak včasih bi se lahko malo zamislili preden govorimo neumnosti…

 9. Marko, čestitam za nazoren, kulturen in spravljiv komentar.
  Mitološko podzemlje provocira brez strokovne podlage. Enako brez osnove je mnenje, naj se otroci sami odločijo glede verske pripadnosti – ko bodo odrasli. Do takrat pa naj ne bi vplivali na njih, tudi zgledovali po drugih jim prepovejmo. Po tej logiki, otroka nekega dne ne bomo smeli usmerjati v nič in naj se sam odloči med dobrim in zlom, prijaznim – neprijaznim,… po tem, ko bo vsa vzgoja prepuščena… slučaju ali pa odločitvam večine in frustracijam manjšine.

 10. Moji otroci so cepljeni, nekrščeni in poznajo pomen mavrične družine, čeprav živimo v t.i. tradicionalni družini. Cepljeni so zaradi zdrave pameti, nekrščeni, ker sem nevtralna, in poznajo mavrično družino, ker so to slišali, vprašali, poslušali in se jim zdaj zdi normalno.

  Ni problem v otrocih, ampak v nestrpnežih. A bi lahko prosim pustili druge, da se imajo radi? In ko pride vaš otrok domov in vas vpraša, kaj je to gej, mu razložite, da je to moški, ki ima namesto punce pač fanta. A res mislite, da je to otrokom čudno?

  Ni problem, da bodo otroci čudni, če bodo izpostavljeni ne-vem-čemu-že v drugačnih družinah. Problem je v starših, ki s svojimi sovražnimi nazori iz svojih otrok delajo sebi enake kretene.

 11. Muslimanom pa ne praviš, da naj počakajo do polnoletnosti. Aja sej res tam se bi šlo za “sovražni govor”.

Komentarji so zaprti.