Pobuda Za otroke gre je začela z zbiranjem podpisov za razpis referenduma o ZZZDR. Pri agitaciji jim na veliko pomaga tudi RKC, ki na svetih mašah podaja informacije o tem, kako je potrebno iti na upravne enote oz. krajevne urade in kaj morajo ljudje tam narediti. Predstavniki pobude so že postavili stojnice pred upravnimi enotami in začeli s svojim poslanstvom – prepričevanjem ljudi, da bo ta zakon uničil družino kot takšno, predvsem pa, da je to povsem nedopusten poseg in da je potrebno oddati svoj podpis za razpis referenduma.

Ne bom pisal o tem, da se večini, ki je oddala podpis niti ne sanja, kaj je bilo spremenjeno v ZZZDR. Niti ne bom pisal o tem, da večina ljudi, ki oddaja podpis niti ne razume zakaj ga oddaja. So jim pač naročili in v maniri pohlevnega Slovenca je potrebno izpolniti pričakovanje, predvsem pa napotke, ki jih dajo duhovniki v cerkvi.

Najbolj smešno pri vsem tem je, da ko televizijske ekipe sprašujejo ljudi, ki so oddali podpis za razpis referenduma in ko slišim njihove odgovore – ne vem točno naj se jokam, ali smejim (vprašajo starejšo gospo – kaj pa matere samohranilke? – Te so si pa same krive). Namreč, če so to ljudje, ki odločajo o stvareh v Sloveniji in niti ne razumejo o čem odločajo, potem je tole precej čudna situacija.

Po drugi strani pa, če gre že za pobudo Za otroke gre, kjer se preko propagande in s pomočjo otrok, ki pri vsem tem nimajo ničesar zraven dela agitacija:

Zakaj ne bi otrok imel sam možnosti, da se odloči, če bo krščen, ali pa če bo pripadal kakšni drugi veri!? Zakaj imajo to pravico njegovi starši?

Ali ne bi bilo smiselno, če bomo slučajno že imeli referendum, da se zraven doda še ta delček, ki bo omogočil otrokom prosto izbiro svoje vere, ne pa vnaprej določeno zaradi staršev in pričakovanj?

Saj se pri pobudi Za otroke gre borijo za pravice otrok, kajne? In svobodna izbira vere bi morala biti osnovna pravica vsakega otroka in ne zgolj črka na papirju?! Samo kot ideja, če že obstaja verjetnost, da se bo zgodil referendum in kjer se koalicija ne more združeno postaviti skupaj in kontrirati vsem neumnostim, ki jih sproducira Aleš Primc & Co..

Dodatno branje: Za otroke z dejstvi

london_borough_of_islington_13