Zmagovalec šova Big Brother 2008 je reper Naske 11 Zmagovalec šova Big Brother 2008 je reper Naske 11

Cena oddanega glasu je 1,29 EUR z DDV

Obdobje resničnostnih šovov na naših televizijah je v polnem zagonu – Bar, Big Brother, Popolna poroka, Znan obraz ima svoj glas, MasterChef je samo par naslovov, ki nam popestrijo dneve in noči. Z drugimi besedami bi preprosto lahko napisal, da Slovenija živi resničnostni šov. Toliko resničnostnih šovov, kot jih je letos na kupu, do sedaj še nismo bili navajeni. Problem nastane, ker je večina teh šovov povsem nezanimivih, saj so ljudje, ki so jih izbrali za sodelovanje vse prej kot zanimivi.

Ker obstajajo ljudje, ki spremljajo resničnostve šove in navijajo za svoje favorite, imajo korist od tega tudi ustvarjalci resničnostnih šovov. Sicer verjetno ne kujejo tako velikih dobičkov, kot so jih prva leta, ko so bili resničnostni šovi kot vroče žemljice in je bilo število poslanih SMSov za izbranega kandidata veliko večje, kot je sedaj (ugibam!). Samo za primer. Pisalo se je leto 2010 in v Sloveniji je potekal Big Brother Slavnih – cena oddanega glasu je bila 1.99 € z DDV.

Letos je cena oddanega glasu v resničnostnih šovih 1,29 EUR z DDV. Je to veliko? Malo?

Sam se lahko pohvalim, da do sedaj nisem poslal še niti enega SMSa za udeležence resničnostnih šovov, vendar zelo pogosto izkoristim ta “call to action”, da pošljem SMS s ključno besedo VAL5 in doniram 5 eurov za projekt botrstva.

Kaj pa ti? Pošlješ SMS za sodelujoče v resničnotnih šovih? Vse skupaj ignoriraš? Ali pošlješ SMS v dobrodelne namene?

big-brother-2008-nina-osenar-naske-03.jpg

  1. Cena klica je absolutno prenizka. Davek na budale mora biti visok. Treba je govedu pobrat gnar heheh

  2. Ne bi preveč dramatiziral. Internet, socialna omrežja in vsi ti #big brotherji# so samo razgalili banalnost naše družbe, ki je bila pač prej skrita in regulirana. Včasih si moral kaj posebnega in uspešnega narediti da si prišel v medije, danes pa ravno obratno. Pametni bežijo vstran od medijskega trušča, budale pa ravno obratno :)))

Komentarji so zaprti.