To, da sem nor na hamburgerje, je jasno vsakemu bralca bloga. In novosti me privlačijo – Huda Kuha se je zgodila ravno v pravem času, kajti lepše se stvari ne bi morale zložiti skupaj.

Za ljubitelje hamburgerjev:

Pred časom sem gledal film Chef, kjer chef v restavraciji obesi svoj predpasnik na obešalnik in se odpravi novim dogodivščinam naproti. Kubanski sendviči, predvsem pa meso, ki je “smokano” so me vzpodbudili, da sem začel razmišljati o tem, kaj bo naslednja velika stvar po hamburgerjih v Sloveniji. Da bi bilo naključje še večje, sva včeraj zvečer z Blažem imela dolg pogovor v TOZDu o tem, kaj je the next big thing v kuhanju v Sloveniji. In ja, ideje so šle v smer sendvičev, oz. eksotičnih jedi, ki jih manjka pri nas. Ena izmed njih je tudi fish&chips, vendar je za to potrebno precej več časa. Sendviči pa so nekaj, kar se da pripraviti enostavno hitro in predvsem zelo okusno.

Danes sem, ko sem fejsbukal odkril, da obstaja Huda Kuha – pop up goveji sendviči. In sem se odpravil do LUI na Vojkovi, kjer imajo danes domicilj.

Njihova posebnost je, da so vsak dan na drugi lokaciji, lokacijo pa sporočijo na svojem Facebook profiluhttps://www.facebook.com/hudakuha.

Na izbiro imate tri možnosti: vegi, svinjski in pa goveji sendvič. Jaz sem se odločil za goveji sendvič, z dimljenim natrganim mesom (angus beef). Zraven ponujajo različne okuse omak, ki jih pripravljajo sami, prav tako pa imajo posebej za njih pečene kruhke.

Ocena: pomazano s prsti in bi še repete, če ne bi moral paziti na postavo, kajti prihaja poletje. Oz. z drugimi besedami – edino, kar me je zmotilo je, da je kruh malce preveč sladek, sicer pa je meso tako vrhunsko, da bi ga jedel samega. Tako mehko, da se dejansko topi v ustih in prijetnega dimljenega okusa.

Definitivno je Huda Kuha nekaj, kar bo v naslednjih mesecih premešalo karte vsem burgerjem v Ljubljani in ko se bosta fanta prvič pojavila na Odprti Kuhni, bo to njun velik uspeh. Upam, da se čim prej pojavita, ker škoda je skrivati takšen dragulj pred svetom.

Cene:

  • SVINJSKA štručka – 4,80 €
  • GOVEJA štručka – 6,50 €
  • VEGI štručka – 4,30 €

p.s.: glede na to, da sem se imel čas pogovarjati s chefom Hude Kuhe, ki mi je razložil, da je prej delal v Sushimami in Tokyo Pikniku in da imava precej podoben pogled na hamburgerje, predvsem pa, da je isto razmišljal o kubanskih sendvičih na podlagi filma, mi je vse skupaj postalo še bolj všeč. Glede na to, da ve izredno veliko o hrani, pripravi, predvsem pa da rad eksperimentira, bi bilo idilično, če bi obstajala v Ljubljani dejansko BBQ restavracija..

Za ljubitelje gostiln, pa moja priporočila:

Huda Kuha
Huda Kuha
Huda Kuha
Huda Kuha
Huda Kuha
Huda Kuha