Sipaboards Kickstarter – SUP z električnim motorjem Sipaboards Kickstarter – SUP z električnim motorjem

Sipaboards Kickstarter – SUP z električnim motorjem

Včeraj se je uradno začela Kickstarter kampanja za Sipaboards – SUP z električnim motorjem, ki je plod domačega znanja. Glede na to, da sem že pisal o njihovem produktu, me je zanimala predstavitev, ki so jo pripravili na Livadi.

Sipaboards SUP ni samo SUP z električnim motorjem, ampak je tudi samonapihljiv, kar je bil iz mojega vidika precej velik manjko, saj napihovanje SUPa vzame kar nekaj časa. Ekipa, ki stoji za Sipaboards je izkoristila potencial baterije, s katero poganjajo električni motor tudi za to, da napolnijo SUP. Maksimalna hitrost, ki jo SUP doseže je okoli 3 vozle, avtonomija baterije pa zadošča za 3-4 ure supanja oz. vožnje.

Najbolj zanimiv del je upravljanje s SUPom. Hitrost se nastavlja preko vesla, kjer sta dva gumbka in pet različnih hitrosti. Veslo je preko bluetootha povezano z motorjem in v primeru, da veslo pade v morje, se ustavi tudi SUP.

Ideja mi je zanimiva. In 150.000$, kolikor jih zbirajo na kickstarterju bi morali doseči. Okvirna cena Sipaboards SUPa je okoli 2.000 eurov in glede na to, da so sicer cene SUPov okoli 1.300 eurov, je ta njihova cena povsem sprejemljiva.

Kje najdete Sipaboards:

Sipaboards Kickstarter – SUP z električnim motorjem
Sipaboards Kickstarter – SUP z električnim motorjem