Flow Festival je bila prvič organiziran leta 2004 v Helsinkih. Udeležilo se ga je okoli 2000 obiskovalcev. Flow Festival je vsako leto večji in lansko leto je privabil že več kot 60.000 obiskovalcev.

Flow Festival Ljubljana – informacije na spletu:

Letos Flow Festival prihaja v Ljubljano – med 26. in 28. 6. bo potekal na prizorišču Tobačne. Lineup izvajalcev je presenetljiv in predvsem zelo pester in kot tak, bo eden izmed največjih festivalov v Sloveniji. Še bolj zanimivo je, da so se organizatorji odločili, da ga pripeljejo v Slovenijo, kjer je festivalsko vzdušje precej “komorno”, oz. festivali eden za drugim počasi propadajo – razen Punk Rock Holiday in Metal Camp, ki sta svetli točki.

  • petek, 26. 6.: Metronomy (UK), Jose Gonzalez (SE), Derrick May (US), DJ Koze (DE), Edo Maajka (BA), The Stubs (PL), Kiki (FI), Aneuria & Ian F (SI), Symann (SI), Ichisan (SI), Nakova (SI), DJ Zhe (SI) in Bakto (SI)
  • sobota, 27. 6.: Pet Shop Boys (UK), Run The Jewels (US), Bonobo DJ set (UK), Rush Hour label showcase (NL):  Antal, San Proper in Hunee, Trevor Deep Jr. (FI), Bad Copy (RS), Jonathan (HR), Jardier (SI), Torul (SI), Niplodok (live) (SI), Splinterhouse (SI), Dulash der DJ, Vuka, E.B. King & Whichiwaka (LIVE) (SI) i
  • nedelja, 28. 6.: Róisín Murphy (IE), Caribou (CA), Dixon (DE), Âme (DE), Artan Lili (RS), Lil Tony (FI), Polona Kasal (SI), New Wave Syria (SI), Evano & Roiss (SI), Nitz (SI) & Fraku (SI), Puff (SI), Sench (SI), Kors (SI), Softskinson (SI), Loutseau (SI)

Flow Festival je več kot le festival. Gre za odkrivanje in združevanje glasbe, umetnosti, oblikovanja, splošne kakovosti življenja in nenazadnje ljudi. Zato smo letos izjemno počaščeni, da se bo eden najbolj edinstvenih festivalov na svetu prvič v svoji več kot desetletni zgodovini odvijal tudi izven svojih domačih meja mesta Helsinki.

Cenik vstopnic:

  • Enodnevne in tridnevne vstopnice za Flow Festival Ljubljana so na voljo preko spletnega mesta Eventim.
  • Cena enodnevne vstopnice: petek (45 EUR), sobota (55 EUR) in nedelja (45 EUR).
  • Cena tridnevne vstopnice: 95 EUR

Upam, da organizatorjem tole uspe izvesti na nivoju in da bo pritegnilo dovolj obiskovalcev, da se bo ta investicija v festival povrnila!

Flow Festival Ljubljana 26. - 28.6.2015 - Róisín Murphy, Pet Shop Boys, Caribou
Flow Festival Ljubljana 26. – 28.6.2015 – Róisín Murphy, Pet Shop Boys, Caribou