Ljubljana je lepa. Dasiravno se marsikdo ne strinja s to trditvijo, ker se ne strinja z županom, bi lahko končno rekli bobu bob in se sprijaznili z dejstvom, da je Ljubljana res lepa in da jo imajo turisti radi. To, da marsikoga moti župan je povsem drugotnega pomena in nima veze s tem, kako vidijo Ljubljano tujci.

Sedaj bo verjetno marsikdo “zajamral” nad gužvo na cestah v Ljubljani, nad tem, da se v Ljubljanici še ne da kopati, nad… ja, vsak lahko najde nekaj, kar ga zmoti. Verjetno bi vsakega, ki bi živel v kateri drugi prestolnici po svetu zmotilo še več stvari, vendar je dejstvo, da Ljubljana dejansko dela dobro in v dobro turistov, ki z veseljem prihajajo v Ljubljano in jo odkrivajo. Po drugi strani pa je Ljubljana postala varna, čista, predvsem pa pozitivna, kar je še kako pomembno. O tem tudi pričajo nagrade, ki jih Ljubljana redno prejema.

Zadnja nagrada, ki jo je prejela Ljubljana je nagrada WTTC Tourism for Tomorrow 2015:

Destination Award:

  • Winner – Ljubljana, Slovenia
  • Finalist – Northeast and Yilan Coast, Taiwan
  • Finalist – Sozopol, Bulgaria

Ljubljana je dobitnica letošnjega izbora za nagrado WTTC Tourism for Tomorrow. Premagala je dva sofinalista in zmagala v kategoriji turističnih destinacij. Prestižno nagrado je podelila mednarodna organizacija World Travel & Tourism Council (WTTC).

Nagrada “Turizem za jutri” se podeljujejo na podlagi uresničevanja načel trajnostnega turizma in v okvirih prizadevanj, da bi navdihnili in izobrazili turistične ponudnike ter destinacije za izboljševanje praks trajnostnega turizma. Nagrade veljajo za najvišja svetovna priznanja na področju trajnostnih usmeritev v potovalni in turistični industriji.

ljubljana_photos5

ljubljana_photos4

ljubljana_photos3

ljubljana_photos2

ljubljana05

ljubljana06

ljubljana08

ljubljana07

ljubljana_photos01

kongresni_trg_ljubljana_fotografije_04

kongresni_trg_ljubljana_fotografije_05

bolsji_sejem_ljubljana_06

ljubljana_je_ljubljena_10