Blejske češnje – kaj ti bodo kremšnite!

Ta vikend je v Radovljici potekal Festival čokolade. Dogodek, ki privabi obiskovalce iz cele Slovenije. Ja, tudi mene. Vendar, ko sem opazil gužvo in vozila, ki so bila parkirana na travnikih okoli Radovljice, sem spremenil načrt.

Če so vsi v Radovljici, potem bo Bled prazen. Nisem se motil – vsaj ne preveč. 12 stopinj je marsikoga odvrnilo, da bi šel krog okoli jezera. Vendar je bilo sonce ravno prav toplo, da je bil sprehod okoli jezera idiličen. V bistvu že dolgo časa nisem tako užival v sprehodu okoli jezera, kot včeraj. Ni bilo gužve in cvetele so češnje.

Ja, Bled ima svoje češnje. In če bi bili turistični delavci bolj pametni, bi jih posadili še mnogo mnogo več. Da bi se v tem času dogajale na Bledu češnje, ki bi jih kasneje mularija lahko rabutala. Prijetno s koristnim. In glede na to, da je lokacija Bleda fenomenalna za fotografiranje, si kar predstavljam koliko “buzza” bi češnje prinesle tej destinaciji.

Verjetno ta ideja ne bo padla na plodna tla in turistični delavci ne bodo razmišljali v to smer, kot tudi ne razmišljajo, da bi celotno pot okoli jezera asfaltirali, oz. jo naredili primerno tudi za turistke v petkah, ki jih je zelo veliko. Ampak to so stvari, ki so očitno nepomembne.

Tudi to, da okoli jezera ni nikogar, ki bi prodajal domače izdelke – prodajajo pa športne cunje Craft in proteinske napitke, me je zmotilo! Ampak verjetno jaz zgolj ne štekam turizma, saj so blejske kremšnite tiste, ki privabljajo turiste na Bled, kajne? Ah ja, škoda, ker imamo naravne danosti, vendar jih ne znamo niti najmanj izkoristiti.

blejske_cesnje_001

blejske_cesnje_002

blejske_cesnje_003

blejske_cesnje_004

blejske_cesnje_005

blejske_cesnje_006

  1. In kje naj bi sadili češnje? Okoli jezera je tisoč prepovedi, jabolka v sadovnjaku gnjijejo saj ni kupcev za pravo ceno. Pot okoli jezera bo peščena, da odvrneš rolerje in kolesarje…izziv zate – podaj prima idejo za dogodek v jesenskem času. Dvorana brezplačno, nekaj sredatev se pridobi…z bicikli na planino Rčitno?

Komentarji so zaprti.