New Balance - lifestyle in športna obutev najceneje?! New Balance - lifestyle in športna obutev najceneje?!

New Balance – lifestyle in športna obutev! Kje najceneje?

New Balance je stara tvrdka, ki je nastala že leta 1906 kot New Balance Arch Support Company v ZDA. Njihova športna obutev je bila dokaj neprepoznavna v Sloveniji, vendar so v zadnjih letih naredili velik preboj na trgu lifestyle obutve s svojimi novimi modeli, ki so prepoznavni, predvsem pa dokaj drzni. Šli so izven okvirov lifestyle obutve in jo naredili modno in zabavno. Posledično so jo odkrile zvezde – Rihanna, Pharrell Williams in ostali zvezdniki. Med drugimi je tudi Steve Jobs nosil New Balance športno obutev.

Pred parimi leti je prišel trend New Balance obutve tudi v Slovenijo. Cene v trgovinah so precej visoke, saj najdražji New Balance čevlji stanejo tudi krepko preko 250 eurov. V zadnjem času je na ulicah Ljubljane videti precej mladih, ki furajo New Balance. Glede na to, da imajo zelo veliko zelo različnih modelov, je to obutev za katero upaš, da je ne bo imel kdo drug na sebi, ko ga boš srečal v mestu.

Že nekaj časa sem se navduševal nad New Balance obutvijo – iz preprostega razloga. Ker so precej bolj “odfukani” kot so pri Adidasu, ali Nikeu, s katerimi tekmujejo v tem segmentu. Ker so precej bolj normalni, kot pa so recimo Dolge Gabanna, ali pa Emporio Armani in ker so cenejši, kot so Henri Lloyd, Lacoste,..

Kje torej kupiti New Balance obutev najceneje?

Veneto Designer Outlet – Noventa di Piave – Benetke je prava destinacija za tiste, ki bi radi veliko izbiro in ugodne cene, saj je v tem outlet centru tudi New Balance Outlet, kjer so cene zelo ugodne. Cene obutve se gibljejo od 36 eurov, do 140 eurov za bolj eksotične modele. Poleg tega pa je izbira tako velika, da dvomim, da bo kdo odnesel zgolj en par čevljev iz trgovine.

Sicer sem sam skeptičen, da so čevlji res vredni toliko, kot piše na etiketah, vendar ko je na ceno dodanih 60% popusta, je nekaj povsem drugega. Tako namesto, da bi v Sloveniji kupil ene čevlje, kupim dvoje v Italiji v njihovi outlet trgovini.

Kako se nosijo New Balance čevlji?

Presenečen, saj so zelo udobni in mehki. Krog okoli Blejskega jezera je bil super za testiranje – v primerjavi s tršimi Adidasovimi modeli, je bilo tole prav prijetno. Ja, vredno so svojih 40+ eurov, kolikor sem dal za en par.

Zakaj jih ne kupim preko spleta?

Verjetno zaradi različnih številk. En čevelj na sliki je 9, drugi 9 in pol, kljub temu, da nimam tako velike noge. In ravno to je razlog, da raje poskusim čevelj preden ga kupim.

New Balance - lifestyle in športna obutev najceneje?!
New Balance – lifestyle in športna obutev najceneje?!
  1. Naslov bi moral biti New Balance – poceni in udobna športna obutev! Kje najceneje?

    Ne mi prosim pisat lifestyle.
    To so crocsi med supergami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja