To, da me je Sorbara Steakhouse burger navdušil, sem že zapisal. Sicer je bila takrat bombetka malce trda, ampak tako je, če kuhaš na Pivo & Burger Festu.

Danes se tudi uradno odpira Sorbara Steakhouse na Gallusovem nabrežju 31 – malce naprej od TOZDa. Sam sem imel možnost testirati njihovo hrano že v petek, ko je bila Sorbara odprta za povabljene. Očitno sem s svojo kritiko njihovega burgerja dobil povabilo na testiranje, s tem, da je bila sedaj hrana precej na višjem nivoju in tudi sam burger je bil #topshit. In še eno dejstvo je – Ljubljana je potrebovala dejanski steakhouse, saj Argentino le to ni, je pa gostilnica Čompe, vendar je njen delovni čas malce drugačen, kot so moje prehranjevalne navade.

Zakaj Sorbara?
Ker je njen lastnik Erik Sorbara – prav tako tudi restavracije Špajza.

Kaj bodo nudili v Sobrari?
Veliko različnih in kvalitetnih vrst vin. Prav tako pa tudi različne vrste mesa. Tiste, ki sem jih poskusil so bile odlične – angus beef je pač dober, če ga zna chef pravilo pripraviti in to, da je lepo krvav v sredini, mu je uspelo.

Kakšne bodo cene?
Pojma nimam. Vem pa, da bom njihov burger snedel velikokrat po napornih torkih v TOZDu, ki so stalnica ekipe Gregor, Blaž, Blaž, Marko, Lenart, Aljoša, Mitja…

Za ljubitelje gostiln, pa moja priporočila:

sorbara1

sorbara12

sorbara23

sorbara2

sorbara3

sorbara5

sorbara6