Ustavno sodišče – sedi 5!

Janez Janša je včeraj doživel katarzo. Ustavno sodišče je namreč njegov primer vrnilo nazaj na ljubljansko okrožno sodišče. Vendar obstaja velika verjetnost, da bo mogoče ta primer zastaral (se še spomnimo Depale vas? kaj pa trgovine z orožjem?) Privrženci Janeza Janša so praznovali zmago, levičarji so kritizirali ustavno sodišče – saj veste, nikoli nam ni prav. Enkrat enim, drugič drugim in vsi smo proti vsem.

No, ustavno sodišče je imelo težko delo, saj sta spodnja dva primera samo nekaj, kar je zanimivega v njihovi razsodbi. Jaz sicer ne razumem povsem tega spodnjega in kaj jim ni bilo jasno, ampak odločitev ustavnega sodišča je potrebno spoštovati, kajne?

Črnkovič je na sodišču trdil, da naj bi šlo v tem primeru za formulo razdelitve dobička od izkoriščanj »lesnih sekancev« oziroma biomase, pri čemer naj bi bil TK »Tič Krkovič«, Krkovičev brat »Matija«, in ne Tone Krkovič. Ta alibi je verjetno tudi najzabavnejši element celotnega procesa, saj je bil hkrati ob zapisu formule pripisan še podatek o 30-milimetrskem topu, 120-milimetrskem dvocevnem minometu in 12,7-milimetrskem avtomatskem mitraljezu … Biomase pa z dvocevnimi minometi seveda ni mogoče izkoriščati.

Črnkovič je na sojenju trdil, da je šlo za napako računalnika. Microsoftov računalniški program za pošto Outlook naj bi samovoljno združeval določene zapise. Tožilstvo je sicer menilo, »da kaj tako neverodostojnega že dolgo na kakšni obravnavi ni slišalo«, a se očitno ustavni sodniki s tem ne strinjajo. (vir)

milan_zver_free_janez_jansa

Komentarji so zaprti.