Kje najti resnično Toskano in resnično Provanso?

Nasvet za vse, ki boste iskali resnično Toskano – težko jo boste našli ob avtocesti, oz. ob večjih mestih, kot so Siena, Firenze,.. Za to boste morali ugasniti navigacijo in se prepustiti cesti, ki vas bo vodila sama. In tam se nahaja resnična Toskana, oz. pokrajina, ki vam bo dobesedno vzela dih.

Če si ne želite ravno avanture in odkrivanja prostranosti, potem nasvet – okolica mest Chianti, San Gimiliano,.. tam se najde resnična Toskana, oz. tiste stvari, ki ste jih navajeni gledati na fotografijah Toskane!

Jeap, ko bom velik in star, bom tudi jaz imel posest v Toskani s svojim bazenom…

toskana_tuscany15

toskana_tuscany14

toskana_tuscany13

toskana_tuscany12

toskana_tuscany11

toskana_tuscany9

toskana_tuscany8

toskana_tuscany7

toskana_tuscany5

toskana_tuscany4

toskana_tuscany3

toskana_tuscany2

toskana_tuscany1

Ko sem v Provansi iskal resnično Provanso, sem bil presenečen ker je nisem našel. V bistvu sem iskal tisto kar sem videl v filmih – zelena pokrajina, rdeča zemlja, neskončna polja rož in sivke, nasadi trt in češenj, stare hiše, ki so odete v opečnate barve in nič kaj sramežljivo ne kažejo svoje starosti, kot tudi ljudje, ki niso navajeni hitrega tempa življenja, ampak si ga vzamejo res “na izi”. Tega v “turističnih” predelih Francije ni. Za to se je treba malce izgubiti, oz. izklopiti navigacijske naprave in slediti instinktu – ki na ozkih cestah, ki povezujejo vasi med seboj, kaj kmalu izgine.

In ko si nekje “bogu za hrbtom”, šele vidiš kaj je prava Provansa, oz. kako se ti predeli razlikujejo od tistih, za katere domačini sami rečejo da so že del Provanse. Življenje poteka v drugačnem ritmu, predvsem pa je vse skupaj precej bolj preprosto. In ko grem naslednjič v Provanso, grem definitivno v takšne kraje, kjer ne obstaja ponorel svet, ampak je življenje podobno tistemu izpred mnogo let…

provansa_02

provansa_09

provansa_08

provansa_07

provansa_06

provansa_05

provansa_04

provansa_03

 

Klik na fotografijo za celotno galerijo mesto Gordes
gordes phtoos

Klik na fotografijo za celotno galerijo Abbaye Notre-Dame de Sénanque
provansa abbaze notre dame de senanque

Klik na fotografijo za celotno galerijo Aix-en-Provence
aix en provence photos

  1. Za resnično Provanso in to kar je zgoraj opisano moraš konec junija obiskati Plateau de Valensole.
    lp

Komentarji so zaprti.