Kako preprost naslov, kajne? Manjka sicer vejica, ki jo lahko postavi vsak po svoji želji – kot mu najbolj paše v danem trenutku. Če smo nekoč poslušali o na pol polnem kozarcu in na pol praznem in iz tega dobili odgovor o tem, kakšna oseba je pred nami, nam lahko tudi danes ne jutri pove dosti o samem človeku. Namreč definitivno obstajata dve vrsti ljudi, ki jih vsak dan srečujem:

  • tisti, ki bodo vse storili jutri
  • tisti, ki ne bodo čakali na jutri, ampak bodo vse storili že danes

Sam sodim med prve. Zakaj danes, če lahko jutri? Jutri je še en dan! In tako bi še lahko našteval vse mogoče primere, ki mi pridejo na pamet. Ni jih malo. Po drugi strani pa se zavedam, da je vsako odlašanje oz., prestavljanje rokov zgolj in samo obliž, ki ne rešuje ničesar. Včasih se je potrebno zgolj zbrcati v riti in narediti korak. No, če gre za potencialnega samomorilca, potem naj se kar drži prvega stavka in naj svojo odločitev prestavlja v nedogled.

Po drugi strani pa obstajajo ljudje, ki vsako stvar naredijo takoj. Še preden se karkoli dogovoriš in premisliš je stvar že narejena. Kar je sicer super, vendar določene stvari včasih potrebujejo, da se jih prespi in šele potem dela odločitve, ki imajo lahko precej velike posledice.

V končni fazi je najboljša mešanica obojega. Odvisno od situacije. Veliko stvari je, ki bi jih bilo veliko lažje narediti takoj in bi šlo manj energije in precej manj jeze, kot pa če jih prestavljamo v nedogled. Sploh v primeru, ko se zavedamo, da moramo nekaj končati oz., da moramo narediti nekaj do konca. Ampak je težko, kajne?

p.s.: kam bi ti postavil/a vejico?

Benetke - retro fotografije 03