Leta 2004 nas je SDS prepričevala o mafijski LDS. 2007 smo dobili novo besedo – tajkun, s katero so oznamčili določene ljudi, ki jim niso bili povšeči. Potem se je pisalo leto 2008, ko je bil na ablasti Janez Janša in takrat se je dogajalo veliko. Očitno! Žalostno je, da te informacije prihajajo na dan šele po sedmih letih, čeprav je Mladina o aferi NKBM oz., korespodenco, ki sta jo imela Janez Janša in Matjaž Kovačič, ki je bil takrat vodja NKBM omenjala že lansko leto.

Sedaj se je novinarka Eugenija Carl objavila korespodenco, ki sta jo imela Janša in Kovačič in kjer je šlo za velike vsote denarja. Konkretno naj bi “izpuhtelo” 27.000.000 eurov, kar niti ni tako majhen znesek. Proces naj bi sicer vodil Borut Petek, ki je bil v tistem času zaupnik Janeza Janše, vendar je vseeno vse niti držav v rokah Janez Janša.

Mnogo zgodb, ki sem jih slišal v zadnjih leti je govorilo ravno o tem načinu “poslovanja” Janeza Janše. Nič se namreč ni zgodilo, če ni on osebno “požegnal”. In seveda ni to delal samaritansko, kajne? Je pa zanimiv koncept – nakup nekega zemljišča, ki se ponavlja pri Janezu Janši. Očitno so mu svetovali, da je to dober način in da se lahko skrijejo takšne mahinacije. Na žalost pridejo vsake toliko časa na površje dodatne informacije in potem se začnejo zgodbe razpletati.

Ampak sploh ni strahu glede tega, da bi bil Janez Janša kdaj obsojen. Afere, ki se nanj lepijo kot muhe, uspešno odbija od sebe in vedno znova izpade mučenik – cel svet je proti njemu. Sam sicer rahlo dvomim, da on res ni kriv za čisto nič, kar se mu očita. Včasih so imeli dokaj preprost rek – kjer je dim je tudi ogenj. Nekaj bo verjetno na tem, vendar močno dvomim, da se bo kdaj to rešilo in da bodo dejanski podatki o tem, kaj se je vse delalo pod različnimi oblastmi, prišli na plan.

Komu bi bilo to v interesu?

  • Davkoplačevalcem? Ah, kje pa. Mi smo zgolj molzne krave.
  • Sodstvu? Le zakaj, ko pa bo obtožnica proti Janezu Janši v nekem trenutku padla – pač se toliko časa vleče vse skupaj, da na koncu vse propade.
  • Nasprotnemu polu? Ja, če bi bili sami kaj drugačni in če se ne bi sami bali, kakšni okostnjaki bodo padli iz omar, če bo kakšen novinar preveč rinil v te zgodbe.

Ne, v Sloveniji se ne bo nikoli nič rešilo, niti razkrilo. Preveč interesnih skupin, ki se borijo za svoje interese in premalo želje po tem, da bi prišle informacije na plan.

p.s.: če Janezu Janši ni prišla do živega orožarska afera, Depala vas in Patria, mu tudi NKBM ne more. V končni fazi gre zgolj za 27.000.000 eurov. Bomo davkoplačevalci zopet dokapitalizirali banke, kjer imajo lastne interesi naši politiki, pa bo vse ok.

litostroj-60-let16.jpg