Leta 2004 nas je SDS prepričevala o mafijski LDS. 2007 smo dobili novo besedo – tajkun, s katero so oznamčili določene ljudi, ki jim niso bili povšeči. Potem se je pisalo leto 2008, ko je bil na ablasti Janez Janša in takrat se je dogajalo veliko. Očitno! Žalostno je, da te informacije prihajajo na dan šele po sedmih letih, čeprav je Mladina o aferi NKBM oz., korespodenco, ki sta jo imela Janez Janša in Matjaž Kovačič, ki je bil takrat vodja NKBM omenjala že lansko leto.

Sedaj se je novinarka Eugenija Carl objavila korespodenco, ki sta jo imela Janša in Kovačič in kjer je šlo za velike vsote denarja. Konkretno naj bi “izpuhtelo” 27.000.000 eurov, kar niti ni tako majhen znesek. Proces naj bi sicer vodil Borut Petek, ki je bil v tistem času zaupnik Janeza Janše, vendar je vseeno vse niti držav v rokah Janez Janša.

Mnogo zgodb, ki sem jih slišal v zadnjih leti je govorilo ravno o tem načinu “poslovanja” Janeza Janše. Nič se namreč ni zgodilo, če ni on osebno “požegnal”. In seveda ni to delal samaritansko, kajne? Je pa zanimiv koncept – nakup nekega zemljišča, ki se ponavlja pri Janezu Janši. Očitno so mu svetovali, da je to dober način in da se lahko skrijejo takšne mahinacije. Na žalost pridejo vsake toliko časa na površje dodatne informacije in potem se začnejo zgodbe razpletati.

Ampak sploh ni strahu glede tega, da bi bil Janez Janša kdaj obsojen. Afere, ki se nanj lepijo kot muhe, uspešno odbija od sebe in vedno znova izpade mučenik – cel svet je proti njemu. Sam sicer rahlo dvomim, da on res ni kriv za čisto nič, kar se mu očita. Včasih so imeli dokaj preprost rek – kjer je dim je tudi ogenj. Nekaj bo verjetno na tem, vendar močno dvomim, da se bo kdaj to rešilo in da bodo dejanski podatki o tem, kaj se je vse delalo pod različnimi oblastmi, prišli na plan.

Komu bi bilo to v interesu?

 • Davkoplačevalcem? Ah, kje pa. Mi smo zgolj molzne krave.
 • Sodstvu? Le zakaj, ko pa bo obtožnica proti Janezu Janši v nekem trenutku padla – pač se toliko časa vleče vse skupaj, da na koncu vse propade.
 • Nasprotnemu polu? Ja, če bi bili sami kaj drugačni in če se ne bi sami bali, kakšni okostnjaki bodo padli iz omar, če bo kakšen novinar preveč rinil v te zgodbe.

Ne, v Sloveniji se ne bo nikoli nič rešilo, niti razkrilo. Preveč interesnih skupin, ki se borijo za svoje interese in premalo želje po tem, da bi prišle informacije na plan.

p.s.: če Janezu Janši ni prišla do živega orožarska afera, Depala vas in Patria, mu tudi NKBM ne more. V končni fazi gre zgolj za 27.000.000 eurov. Bomo davkoplačevalci zopet dokapitalizirali banke, kjer imajo lastne interesi naši politiki, pa bo vse ok.

litostroj-60-let16.jpg

3 Responses to Janez Janša, Matjaž Kovačič in NKBM

 1. Jan pravi:

  Dej dej, ne bit tako pesimisticen!
  Ce dobro pogledas, se stvari premikajo na boljse,.. morda ne prav v Slo. vendar drugje!

 2. Anonimno pravi:

  kriminalci so vedno korak pred organi pregona , normalno da ne puscajo sledi.

 3. Anonimno pravi:

  Končno je nekdo, natančneje GV-0633,rekel bobu bob:

  Tudi jaz si želim, da se lopove, ki so obkradli državo v stilu pajdaškega kapitalizma zapre. Pri Kovačiču pa gre izključno za škodovanje Janši in nima veze z dejanskimi krajami, V bistvu je človek trenutno nekakšna kolateralna škoda, ki pa bo s časom na sodiščih vse splahnelo in utihnilo, le Kovačič bo uničen in zagrenjen. Kdor ima spominski spomin se bo spomnil, da sta bila nekdanji šef NLB Kramar in Drnovšek tako rekoč soseda in sta se vsak teden redno dobivala. Pa spomnimo se Veselinoviča, ki ni takoj pokleknil pred finančnim ministrom in je čez štiri mesece letel, pa vse te direktorje NLB, ki so na telefonske klice – ne samo predsednika vlade, pač pa politikov, dajali kredite brez pokritja svojim strankarskim kolegom tajkunom. Zdi se mi, da v primeru Kovačiča lahko primerjam s prometno nesrečo avtobusa, kjer bo obtožen eden od potnikov, voznik pa bo oproščen, prav tako vsi, ki so avtobus tehnično pregledali in ga poslali na vožnjo. Žal je pajdaški kapitalizem s podporo pokvarjenih politikov in suportom pravosodja, uničil naše blagostanje in prihodnost. Kovačič ni ukradel 8 miljard, ki so se odtekle iz slovenskih bank v roke lopovom. Nekje zraven je bil. Če se pa še spomnim udbovskega zasliševanja novinarja AKanala, ko je ves živčen in bled zasliševal Kovačiča kot kak gestapovec, te pa vse mine. Kdaj bo poklical na Akanal Kramarja, pa Medjo, pa vse tiste glavne lopove. Res bedno je vse skupaj. najbolj si pa želim, da že enkrat nehate kazat Janšo vsak dan. Že od leta 2008 ga gledam na vseh poročilih in v časopisih vsak dan in se mi že prikazuje v sanjah. Malo pomislite na to, da to ni dobro, ker vsak ve, da v Sloveniji vlada partija in potomci njene avantgarde že od leta 1942 in da je bil Janša s svojo vlado samo muha enodnevnica. V tistih nekaj letih vladanja ni mogel narediti veliko, to, da ga pa gledam vsak dan in da je kriv tudi za točo in velik sneg, pa gre čez mero.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.