Prihaja poletje. Čas, ko se debele jakne in plašči skrijejo v omare in ko poskušamo nase zvleči kavbojke, ki jih nismo nosili celo zimo. Čas, ko puloverje zamenjajo majice in ko na dan pridejo obloge, ki smo jih pridobili med zimo. Namesto “six packov” so se na telesu nabrale količine maščobe, ki precej grdo poplesavajo, ko poskušamo preteči prvih par sto metrov. Med zimo smo počivali pred televizijo, jedli nezdravo hrano, predvsem pa smo pozabili na rekreacijo.

Seveda se to pozna na telesu in sedaj, glede na to, da so vsak dan dnevi toplejši, želimo te odvečne kilograme čim prej eliminirati in odvreči na smetišče. Tako, kot vsako leto. In potem se čudimo, da so ceste, polja, vaške poti, gozdne steze polne ljudi, ki sopihajo in so povsem rdeči v obraz. Kolesarske steze so polne kolesark, ki poskušajo na tak način zmanjšati obseg svojih riti, da o dekletih na rolerjih niti ne izgubljam besed. “Šponarce”, oz. legice in potem se premika maščoba na telesu v ritmu gibanja – počasno valovanje, ki prikaže vso estetiko ženskega telesa (not!!!).

Ja, poleti hočemo biti vsi fit. In se trudimo. Tistih par dni na polno telovadimo, da se nam telo spet postavi v ravnovesje in da izgubimo par kilogramov, da bomo v kopalkah videti ne ravno največji nasedli kit na obali. Da dekleta izgubijo “fuk ročke”, predvsem pa, da se bomo v svoji koži počutili ravno prav dobro. Pa se bomo res??

Ampak hej. Živimo v svetu, ko se vse to reši tudi na drugačne načine. Facebook je poln oglasov za super duper magično hujšanje. Samo par tabletk, kremc, ali super živil in vsi bomo fit in lepi čez poletje. Sploh ni potrebno nobenega gibanja, samo magične preparate je potrebno pojesti in potem se vse dogaja samo od sebe. Ali pa skočite na super duper vadbe v specializirane fitnese – imena vadb sploh ne poznam.

Če seveda verjamemo v pravljice in če verjamemo, da je naše telo res tako neumno, da bi se kar tako prepustilo parim tabletam. Saj je stvar preprosta – če je nek izdelek kvaliteten, potem ne potrebuje oglaševanja. Če temu ni tako, potem je potrebno v marketing vložiti precej velike zneske. Saj veste, dobro blago se samo hvali in uporabniki postanejo brand ambasadorji in beseda se sama po sebi širi.

Za vse tiste izdelke, ki jih vidite kot oglase na Facebooku in na drugih kanalih – zgolj skeptično se vprašajte.. Ali bi res to kdo sicer kupil, če ne bi bil neprestano bombardiran z oglasi?

Za fit in lepo telo niso dovolj zgolj tablete in preparati iz laboratorijev. Potrebno je gibanje. Če bi vsak od nas sam prideloval svojo hrano na svojem vrtu, potem bi bilo to povsem nekaj drugega, saj bi združil prijetno s koristnim. Ali pa če bi preprosto tudi pozimi poskrbeli za svojo rekreacijo in ne bi pretiravali s hrano – potem na takšne dni ne bi bilo potrebno iskati bližnjic do lepše postave.

Ja, fit je in. In o tem se govori že precej časa. Na žalost je pogled na ljudi, ki jih srečujem na ulicah malce drugačen. Ampak imajo še kakšen mesec, da se spravijo v red, kajne? Ali pa če celo leto konstantno poskrbimo za to, da se gibljemo in da nam ni vseeno za telo. V končni fazi s tem tudi pokažemo, kako cenimo svoje telo. Ali ga sploh?

zagorski-tek-fotografije-16.jpg