V Sloveniji imam pogosto občutek, da obstajata dve resnici. Ena je za desnico in ena je za vse ostale. Sicer si ne znam predstavljati od kje vse te izjave, ki jih desnica sproducira na družbenih omrežjih in ki imajo zelo malo veze z realnostjo. Ampak, kot sem že prej napisal – obstaja možnost, da je resnica v Sloveniji dualna. Samo par primerov iz Twitterja, ki opozarjajo na to, kako vidi Dan zmage desnica.

dan_zmage_sds

4 Responses to Desnica in Dan zmage

 1. Iztok pravi:

  O, Tud jest mam fotko z Janšo pod zastavo z rdečo zvezdo, ob 50. obletnici osvoboditve Primorske, v Novi Gorici! Kako, da se je takrat še udeleževal takih parad?! To je bilo krepko v samostojni Sloveniji.

 2. Anonimno pravi:

  Odličen izbor fotk. Izredno nazorno prikazujejo, kdo vse se je zaglavil 70+ let v preteklosti in kdo je usmerjen v prihodnost.

 3. janez pravi:

  Ja obstajata dve resnici. Ampak ena je za tiste, ki so se 40 let po vojni še imeli fajn in njihove potomce in ena za tiste, ki so bli represirani, degradirani, zatirani, zapirani ipd. In največji problem niti ni rdeča zvezda, ki lahko pomeni marsikaj. problem so simboli, pod katerimi je stal obtoženec, zapornik skratka ne bodigatreba, katerega edina napaka je bila, da se ni mogel strinjati z lokalnim partijskim patronom.

 4. Anonimno pravi:

  moramo se zavedati, da to kar pocne tovaris Janza, nima nobene povezave (tudi ce civka v anglescini) niti vrednosti v tujini. To je zgolj futr za slovencke. Ob takih praznikih, ki se ticejo 2 sv. vojne je pametno kak nemski dnevnik pogledat, da slovencki vidijo kako gledajo na stvari porazenci, ne pa propagandist janza.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.