Slovenija je dežela, kjer se cedita med in mleko za privilegirance. Za njih je Slovenija strateško korito, kjer najdejo svoje koristi, ki jih bodo branili, ne glede na posledice in ne glede na glas ljudstva. Državljani Slovenije smo zgolj kolateralne žrtve in v večini primerov sredstvo, da določeni izbranci pridejo do svojega cilja.

Poglejmo zgolj politike – nihče me ne bo več prepričal, da gre nekdo v politiko, ker želi dobro državljanom Slovenije.

Oprostite, ampak za plačo, ki jo nekdo dobi kot minister, dvomim da bi se želel kdorkoli izpostavljati štiri leta. Mogoče pa so ti ljudje dejansko samaritani in ne gledajo zgolj na lastno korist, kajne?

No, v te pravljice pač več ne verjamem, saj se je v zadnjem času pokazalo, kako vse skupaj to v Sloveniji deluje. Ljudje, ki gredo v politiko so namazani z vsemi “žavbami”, saj je to edini način, da lahko preživijo v tej kloaki in da jih vse te “afere”, ki jih najdejo mediji, ne uničijo in ne uničijo življenj njihovih družin. Primer Janeza Janše – nikoli mu ne bodo ničesar dokazali in na koncu bo svoboden, ne glede na vse. Pa Karel Erjavec, ki s svojimi upokojenci drži za talca koalicijo.

Primerov je neskončno in vedno znova pridem do enake ugotovitve – v Sloveniji je lepo živeti, če ne spremljaš dnevnega tiska, poročil in vsega, kar prikazuje stanje v Sloveniji. V takšnem primeru je v Sloveniji vse lepo.

Realnost, o kateri poročajo mediji, pa je ponavadi precej drugačna. Predvsem žalosti dejstvo, da imamo dejansko dvojna merila v Sloveniji – ena za privilegirance, druga pa za rajo, kar se pozna tudi pri različnih sodbah in odmevnih primerih, ki se vedno končajo s tem, da nekdo ni ničesar kriv. Prozorno, kajne?

Poletje - Strunjan
Poletje – Strunjan