Gluten je krivec za vse težave zadnje čase. Nutrisslim pa je tisto podjetje, ki s pomočjo Ane Kurnik (ki ne obstaja) objavlja vsebine na blogu Zdrava Kura, kar se mi zdi precej sporno.

No, današnja novica povezana s podjetjem Nutrisslim, ki jo je objavila STA, je malce drugačna.

Podjetje Nutrisslim umika s prodajnih polic tri izdelke, saj je na njih navedeno, da so brez glutena, kar pa ne drži. Gre za 300-gramski kuskus s konopljo in 300-gramski kuskus, oba z rokom uporabe 19.7.2016 ter za 400-gramski bulgur z rokoma uporabe 13.1.2016 in 19.7.2016, so sporočili iz podjetja.

Omenjeni izdelki vsebujejo pšenico, ki je vir glutena, zato niso varni za potrošnike z alergijo na gluten, so še sporočili iz podjetja Nutrisslim. Navajajo še, da lahko potrošniki že kupljeno živilo vrnejo na mestu nakupa ali na sedež podjetja in povrnili jim bodo stroške nakupa.

Mogoče se bo kdo zdrznil ob tej informaciji in začel razmišljati z lastno glavo. Koliko sestavin, ki niso napisane na deklaraciji zaužijemo? Koliko “sranja” pojemo, ko se odločimo, da bomo kupovali zdravo hrano in zanjo odšteli veliko več, kot bi sicer? Kaj pa, če bi nekdo, ki ima intoleranco na gluten zaužil zgoraj omenjene izdelke? Kdo bi odgovarjal? Ali v Sloveniji ne obstaja inšpekcija, ki bi preverila izdelke, preden pridejo na police trgovin? Očitno ne, kajne? In važno je, da se prodaja “zdrava hrana”, ki pa v bistvu sploh ni tako zdrava!

polje-zita-05.jpg