Borut Pahor je na predsedniških volitvah zmagal. Njegova kampanja je bila zanimiva, saj se je preizkusil v različnih poklicih in tako pokazal, da je človek za vse razmere – kot trivremenski Taft. Seveda se to ni zaključilo s predvolilno kampanjo, ampak se nadaljuje še sedaj, ko opravlja funkcijo, ki bi morala biti na malce višjem nivoju. Med drugim je Borut Pahor oddrsal svoje in posnel koledar in s tem delal konkurenco Damjanu Murku.

Verjetno se bo še kdo spomnil predsednika Danila Turka, ki se je fotografiral z DJ Umekom in sprožil val zgražanja nad tem dejanjem! Sam sicer nisem nikoli razumel, zakaj ne bi smel predsednik podpirati “izvozne elemente” Slovenije, vendar javnost je očitno mislila drugače

No, sedaj se nam je zgodil Borut Pahor – na maturantski četvorki, 22. maja 2015, se je v svojem slogu poskušal pošaliti, medtem ko je “gruval” in izrekel besede – ajde, miška mala, gremo!.

Ali so to besede, ki pritičejo predsedniku? Meni osebno se zdi to pod nivojem. Razumem, da je hotel biti čim bolj “kul” in mladosten, vendar bi to lahko naredil tudi na kakšen drug način. In na ta način se uničuje tisti del funkcije predsednika, ki naj bi bil časten, predvsem pa na višjem nivoju, kot pa je bilo tole! Škoda. Tudi z drugimi besedami bi se lahko približal mladim, kot pa da v žaru govora nekoga označi za miško (50 sekunda) in pokaže, kaj si misli o mladih.

borut_pahor_ajax4