Borut Pahor – Ajde, miška mala, gremo!

Borut Pahor je na predsedniških volitvah zmagal. Njegova kampanja je bila zanimiva, saj se je preizkusil v različnih poklicih in tako pokazal, da je človek za vse razmere – kot trivremenski Taft. Seveda se to ni zaključilo s predvolilno kampanjo, ampak se nadaljuje še sedaj, ko opravlja funkcijo, ki bi morala biti na malce višjem nivoju. Med drugim je Borut Pahor oddrsal svoje in posnel koledar in s tem delal konkurenco Damjanu Murku.

Verjetno se bo še kdo spomnil predsednika Danila Turka, ki se je fotografiral z DJ Umekom in sprožil val zgražanja nad tem dejanjem! Sam sicer nisem nikoli razumel, zakaj ne bi smel predsednik podpirati “izvozne elemente” Slovenije, vendar javnost je očitno mislila drugače

No, sedaj se nam je zgodil Borut Pahor – na maturantski četvorki, 22. maja 2015, se je v svojem slogu poskušal pošaliti, medtem ko je “gruval” in izrekel besede – ajde, miška mala, gremo!.

Ali so to besede, ki pritičejo predsedniku? Meni osebno se zdi to pod nivojem. Razumem, da je hotel biti čim bolj “kul” in mladosten, vendar bi to lahko naredil tudi na kakšen drug način. In na ta način se uničuje tisti del funkcije predsednika, ki naj bi bil časten, predvsem pa na višjem nivoju, kot pa je bilo tole! Škoda. Tudi z drugimi besedami bi se lahko približal mladim, kot pa da v žaru govora nekoga označi za miško (50 sekunda) in pokaže, kaj si misli o mladih.

borut_pahor_ajax4

 1. Imaš prav.

  In ni fer do Murka, da mu kot predsednik države konkurira. :D

 2. A če bi se 2. krog pred. volitev razpletel drugače in bi namesto Dreka zmagal Gnoj, in bi najavil kaj podobnega, a potem bi bilo pa vse OK?

  1. Gnoj sedi v Bruslju in občasno nagaja na sprevodih pred sodiščem, kajne?

 3. Non stop moram poslušati neka plozanja o “drugi Švici”, morda bi pa Švico lahko začeli posnemati kar tu. On so namreč že davno skontali, da je predsedniška funkcija popoplnoma nepotrebna, zato predsednika sploh nimajo. Tiste najnujnejše protokolarne pi**arije pa opravi kar eden izmed sedmih zveznih ministrov in to je to.

  Tako bi lahko tudi pri nas ukinili to popolnoma brezvezno funkcijo in tistih par protokolarnih zadev prenesli na predsednika parlamenta, ki je že itak predsednikov namestnik, ali na predsednia US, glede na dejstvo, da ta državna ustanova uživa še največ zaupanja javnosti….

  Pa ko smo že pri tem plesnem paraliziranju mesta… Pred ne tako kratkim je Tomaž Ambrož umrl in bi bil res že skrajni čas, da se ukine ta četvorkasta bedarija, ki je nastala kot plod njegove patološke obsedenosti z bizarnimi rekordi. Če mularija že hoče plesati, naj kar izvoli, le da naj to raje počne v BTC ali u Stožicama ali kje drugje, kjer ne bodo dodatno zapirali prometa v že tako barikad polnem mestu. Guinessarjem pa je itak vseeno, kje bizarneži podirajo te svoje nekoristne rekorde…

Komentarji so zaprti.