Zakaj Roni – Ronald originalno? In zakaj had?

Ime Roni, oz. originalno Ronald je bila mamina želja in sicer po ex možu Tereze Kesovije, Ronaldu Lopatnyu, igralcu vaterpola. Ta Ronald je bil odličen igralec vaterpola in ime je bilo dokaj nenavadano za tiste čase – sedaj nas je v Sloveniji natanko 36 (vir), kar je povsem zadostovalo izbiri tega imena zame. Sicer me nikoli nihče ni klical Ronald, ampak sem bil že od majhnega Roni. Mogoče sedaj, na stara leta, lahko izkoristim ime v popolnosti in izpadem precej bolj resna oseba, kot sem v resnici.

had izvira iz mojega prvega stika z internetom, ko sem si zaradi udejstvovanja na IRCu – preživetih noči in enormnih računov za telefon, moral nadeti prepoznavno identiteto. Seveda je vse skupaj sovpadalo z mojimi takratnimi obsesijami in zanimanjem za različne stvari v življenju.

Ko sem nasel besedo had, seveda takrat še ne na Wikipediji, ker še ni obstajala, mi je bila všeč. V bistvu je povezovala vse kar je odražalo mene. Poleg tega so me zanimale še ostale stvari, ki so poudarjale smisel mojega nick had.

  • Had (tudi Pluton, Hades, Pluto, Dis ) je v grški mitologiji bog podzemlja; brat Zevsa in Pozejdona. Poročen je s Persefono, ki je hči Demetre.
  • Had! The manifestation of Nuit iz The Book of the Law – Liber AL vel Legis, ki jo je napisal Alisteir Crowley

11235269_10153911369913677_958481150_o