To, da bodo food trucki letos zanimivi, mi je bilo jasno že par mesecev nazaj. #FerFud je odlična kombinacija vrhunske hrane (Jezeršek), food trucka in sestavin iz Hoferja. Ja, prav ste prebrali. Sestavine iz Hoferja, kot osnova za vrhunske slovenske tradicionalne jedi, na precej drugačen način, kot pa smo ga ponavadi navajeni.

Luka Jezeršek kot mentor, sicer pa chef Mitja Horvat in Janez Karlin bosta obredla Slovenijo s svojim food truckom in razveseljevala ljudi s svojimi kulinaričnimi podvigi. Seveda so na voljo tudi recepti za hrano, ki jo bodo ponujali, prav tako pa je zanimiv tudi način plačevanja.

#FerFud nima cen, ampak lahko vsak plača z objavo na Facebooku ali Twitterju, ali pa preprosto plača toliko, kot se mu zdi vredna jed – vsi prihodki gredo v dobrodelne namene – za Botrstvo.

Danes sem testiral jed – Šugolenta (mediteranski paradižnikov šugo z bio kozicami na polenti) in mirno lahko rečem, da mi je postala polenta všeč. Prvič sem jedel polento, ki je bila bolj podobna puhasti kremi in ni bila nič zbita, kot sem jo jedel kot otrok. In ko je Luka razkril, da so vse sestavine iz Hoferja, sem bil še dodatno presenečen. Ker je recept na spletnem mestu, ni šment, da ga ne bi poskusil tudi sam.

Več informacij o tem projektu in kje jih najdete – http://ferfud.si, ali pa preko hashtaga #FerFud na Twitterju, Facebooku in Instagramu!

ferfud_hofer_jezersek_001

ferfud_hofer_jezersek_002

ferfud_hofer_jezersek_003

ferfud_hofer_jezersek_004

ferfud_hofer_jezersek_005

ferfud_hofer_jezersek_006