Twitter je tisto orodje, ki da uporabnikom na voljo zgolj 140 znakov za komunikacijo. Za marsikoga veliko premalo, za marsikoga pa še veliko preveč. Pred mnogo leti, ko sem sam prvič prišel v stik s Twitterjem sem ugotovil, da je takšen način komunikacije odličen za vse tiste poklice, kjer na dolgo in široko razlagajo vsako stvar – novinarji, pr-ovci,… Namreč v svetu Twitterja so tudi ti morali prilagoditi svojo komunikacijo in jo skrčiti na 140 znakov.

Svet se spreminja in tudi Twitter vsake toliko časa prinese spremembe. Julija bo Twitter uporabnikom omogočil pošiljanje zasebnih sporočil daljših od 140 znakov, kar pomeni še veliko več komunikacije preko Twitterja in daljši čas preživet na tem družbenem omrežju. Predvsem pa to pomeni, da bo za marsikoga Twitter postal še boljši nadomestek SMS sporočil, ali pa “privatkanja” na Facebooku.

We’ve done a lot to improve Direct Messages over the past year and have much more exciting work on the horizon. One change coming in July that we want to make you aware of now (and first!) is the removal of the 140 character limit in Direct Messages. (vir)

twitter