Siddharta – Ledena / album Infra

Po dolgih letih skupina Siddharta predstavlja nov album Infra in prvi single je pesem Ledena. Siddharta ja nastala leta 1995. Band ki je napolnil stadion za Bežigradom s preko 30.000 poslušalci. Band, ki smo ga poslušali vsi v generaciji in uživali v njihovih zvokih. Band, ki sem ga prvič videl nekje nad Litijo, še preden so postali znani in je bilo v dvorani manj kot 100 ljudi. Band, ki je verjetno zaznamoval marsikatero glasbeno kariero, predvsem pa band, ki se je v iskanju svoje smeri odločil, da gre v eksperimentalne vode, ki marsikomu ni bila všeč. Band, ki je v svoji karieri pobral vse mogoče in nemogoče nagrade.

Band, ki je po štirih letih predstavil nov komad Ledena za prihajajočo ploščo Infra, ki vsebuje 10 pesmi in kateri sledi še ena plošča z imenom Ultra. Z uvodnim komadom se vračajo na pot, ki smo jo nekoč poznali, vendar precej bolj odraslo in precej manj na prvo žogo. Zame je ta komad nekakšen revival, ki sem ga dolga leta pričakoval in čakal.

Siddharta – Ledena (official video) – album Infra 12.6.2015
ABOX Production, Director: Matej Grginič – Grga, DOP: Gašper Pintarič, Ballerina: Maja Verčko, Styling: Petra Jurjec, Make up: Lara Oven
Ledena je bila posneta v Festivalni dvorani v Ljubljani in v Muzeju premogovništva v Velenju. Zahvala: Temma-X crew, Nenad Nikolić & Katja Petrin Dornik. Ledena je prvi singel z albuma Infra.

Siddharta Tomi Meglic fotografije 07

Siddharta Tomi Meglic fotografije 03

Siddharta Tomi Meglic fotografije 02

x-plosion-of-fun-siddharta-neisha-in-kanzyani-13.jpg

x-plosion-of-fun-siddharta-neisha-in-kanzyani-15.jpg

  1. Mislim, da je blo nad Kresnicami. Takrat so še Metallico preigravali. In ne slabo.

  2. Živjo, had.. si že preposlušal album, kakšen se ti zdi? :) Sicer pa si ti laibach fan, ali pač? :)

    Lp, M

  3. Pravkar poslušam tretjič album in lahko že rečem, da mi je zelo všeč. Se mi zdi,da je Siddharta pri ustvarjanju spet poslušala sebe in ne producente ali fane. Morda mi besedila niso najbolj všeč, ampak so pa videt napisano iskrena. Bi rekel,da je album nov ID, samo bolj zrel.

Komentarji so zaprti.