Dan državnosti in osrednja počastitev bosta potekala 24. junija 2015 ob 21. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani. Vse lepo in prav, če ne bi pred eno uro, ko sem se vozil po Dunajski cesti zagledal “citylight” plakat, ki vabi na prireditev, kjer bo glavni govornik Borut Pahor.

Kaj me je tako presnetilo na tem plakatu? Barve! Namreč, do sedaj sem bil prepričan, da imamo tri barve, ki simbolizirajo Slovenijo v naši zastavi – rdeča, bela, modra. Očitno sem se motil in danes z začudenjem ugotavljam, da imamo tudi rumeno barvo, ki predstavlja Slovenijo! Da o odtenkih modre in rdeče barve ne izgubljam besed.

Nazaj k rumeni barvi. Mogoče samo ne poznam dovolj zgodovine Slovenije, ali pa ima ta rumena barva kakšen globji pomen? Je to povezava z rumeno barvo stranke SDS? Če je odgovor da, potem me zanima, zakaj ni zraven zelene barve. Ali pa rjave. Mogoče roza.

Ok. Šalo na stran. Glede na to, da je spodaj v kotu napisan tudi naročnik tega oglasa – vendar iz slike tega ne znam razbrati, me zanima, če se komu sanja kdo je to naročil? Oz. kdo je delal to kreativo in kakšno vezo ima rumena barva z dnevom državnosti??

dan_drzavnosti

2 Responses to Dan državnosti 2015 – osrednja počastitev in rumena barva

  1. Iztok pravi:

    Rumena – barva miške male ;)
    No, po Plemenitemu bi itsk moral met Ukrajinsko dvobojnico z nekim smešnim klobukom gor, namesto grba.

  2. Milan pravi:

    Ko sem bil pred mnogimi leti v gimnaziji, smo vsi dobili rumene kopalke, prav takšne barve, kot je na sliki. Pa smo jih zavrnili, ker se je med sošolci razširil glas, da je to brava, ki jo nosijo samo “pedri”.
    Hja, kam gre ta svet?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.