Ali je Nutella kriva, da se krčijo gozdovi!? Francoska ministrica za okolje Segolene Royal je na televijizi izjavila (vir):
“We have to replant a lot of trees because there is massive deforestation that also leads to global warming. We should stop eating Nutella, for example, because it’s made with palm oil”

No, izjava očitno ni bila tako huda, kot so jo prikazali naši mediji – samo par naslovov:

  • Prenehajte jesti nutello
  • Ne jejte nutelle, gozdove krči, poziva francoska ministrica
  • Bi nehali jesti Nutello, da bi rešili gozd?

Je pa res, da imajo vsi domači mediji objavljene iste informacije. Kopi/paste STA novice in to je to. Ja, očitno se bomo morali zavedati, da so naši naravni resursi omejeni in da bo prišel dan, ko ne bo ostalo več ničesar. Kljub temu, da je v svetu in tudi pri nas veliko nasprotnikov GSO, bomo morali začeti razmišljati tudi o tem – namreč, da se naš svet spreminja in z njim se spreminja podnebje in vse ostalo. In nekatere rastline lahko preživijo samo na ta način, da se jih gensko spreminja. Je to dobro? Je to slabo? Vsak posameznik ima lahko svoje mnenje, strokovnjaki pa so že večkrat povedali svoje.

No, jaz imam malce drugačno mnenje, kot ga ima ministrica za okolje. Nutella je #topshit in če namesto žlice uporabim čokolado Mikado, potem je to vrhunski zajtrk. V času, ko vsi prisegajo na superhrano, smoothije in podobne zdrave stvari, je meni vseeno za to.

Ja, zavedam se, da je preveč sladkorja, ki ni zdrav in da bi bilo boljše, če bi pojedel jabolko, ali si naredil smoothie iz avokada, manga, limone, goji jagod in podobnih sestavin..

Ampak zame je zajtrk, ki vsebuje Nutello veliko bolj popoln, predvsem pa mi da veliko več energije. Tudi o tem, zakaj in kakšno energijo da telesu sladkor iz Nutelle in čokolade Mikado bi lahko pisal, vendar meni je dovolj zgolj to, da uživam v tej hrani, ki jo spravim zjutraj vase.

nutella