Industrijska konoplja #not Industrijska konoplja #not

Kozolec, konoplja in udeleženci stari 50+ let

Saj ni res, pa vendar je. Takšen bi bil lahko naslov zgodbe, ki nasmeji vsakogar te dni. Namreč v soboto je imel Boštjan Oštir predavanje o konoplji v Bio parku Nivo v Vrbju. Udeleženci so bili stari preko 50 let. Vse lepo in prav, če se ne bi zgodilo to, da so udeleženci preizkušali razne domače “zvarke” iz industrijske konoplje in potem zlezli na kozolec, imeli halucinacije oz., padli v trans in za konec so jih morali reševati gasilci, ker sami niso uspelo priti s kozolca. Par jih je pristalo v bolnišnici.

Jeap. Zgodba, ob kateri se vsak lahko nasmeji in vsak, ki je kdaj poskusil “kukije”, ali “bang” se zaveda, da sta to dva pripravka pri katerih se ne da točno dozirati THCja. No, kljub vsemu, če bi bili ti zvarki iz industrijske konoplje, potem bi bila celotna zgodba precej bolj preprosta in do halucinacij ne bi prišlo. Če je šlo za medicinsko konopljo, pa je to nekaj drugega. In ja, marsikdo bi bil vesel, če bi se lahko pridružil takšni delavnici, kajne?

Sedaj pa še malce resnosti. Marihuana bi morala biti legalizirana. V prejšnjem mandatu je poslanec Marko Pavlišič javno podprl legalizacijo marihuane, vendar se nič ni zgodilo. Če bi bila legalizirana in če bi lahko kupovali marihuano v lekarni, potem bi imela država trošarine na marihuano, uživalci pa bi točno vedeli, koliko THCja vsebuje marihuana. Volk sit, koza cela, Slovenija pa vesela. Ker to ni urejeno, se dogajajo takšne in podobne stvari. Črni trg cveti in preprodajalci služijo mastne dobičke! Jebiga, država se bori proti sivi ekonomiji na povsem napačne načine.

Tale dogodek bo vrgel precej slabo luč na poskus legalizacije, predvsem pa bo nasprotnikom dal dodatne argumente, da se tega res ne sme pri nas početi. Halucinacije, trans in vse ostalo… Ja, vendar kot sem omenil že prej, se to zgodi ravno zaradi nepoznavanja vsebnosti THCja v hrani, ali pijači. Pri samem kajenju še nisem slišal, da bi se kdorkoli zastrupil, kot so to poimenovali v medijih. Prav tako tudi ne poznam primera “overdosea” z marihuano.

Če bi bili novinarji malce bolj kreativni, bi namesto naslova Pojedli piškote, padli v trans, bruhali in plezali na kozolec  zapisali Pojedli kozolce, splezali v trans, bruhali in piškote.

Glede na število kozolcev v Sloveniji, bi STO lahko organiziral Popotovanje od kozolca do kozolca – vsak kozolec bi ponujal drug način priprave konoplje!

p.s.: škoda, ker ne obstaja posnetek tega dogodka. Zanimivo bi bilo gledati zadete ljudi, ki se jim prvič v življenju dogaja nekaj takšnega. Predvidevam, da so bili učinki zelo dobri in posledično verjetno marsikdo išče telefonsko številko organizatorja delavnice. Več kot odlično za team building, mar ne?

Zanimivi so bili tudi odzivi na Twitterju:

Industrijska konoplja #not
Industrijska konoplja #not

  1. Mislim, da bo zaradi povečanega povpraševanja cena v naslednjih tednih zrasla :)

Komentarji so zaprti.