V naslovu so omenjena imena revij, ki jih bo medijska skupina Media24 začela izdajati septembra. Zarja, Zvezde, Vklop, Avenija, Maja, Fatalna, Bodi zdrava, Zeleni raj, Dom2, Top!, Ženska, Kaj veš in Ugankomat bodo nadomestile revije Jana, Lady, Kih, Stop, Obrazi, Anja, Naša žena in ostale, ki jih je podjetje izdajalo sedaj in za katere so pred štirimi leti ponudili najvišjo ceno, ko so vzeli v najem upravljanje blagovnih znamk različnih revij.

Banka s prodajo blagovnih znamk ni prodala revij, kot se zmotno razume. Prodaja ne obsega arhivov revij, vsebin, fotografij, oblike in tiskovne forme, kakor tudi ne dolgoletnega znanja in izkušenj. Predvsem pa banka ni prodala kadra, uredništev in vseh ustvarjalcev revij, ki vrsto let ustvarjajo in soustvarjajo vsebine revij ter odgovorno, zvesto in kredibilno pišejo zgodbe za bralke in bralce po vsej Sloveniji. Vse to je in ostaja v lasti družbe Salomon.(vir)

Pred meseci je KBM Leasing organiziral ponovno zbiranje ponudb in najvišjo ponudbo je ponudil Bojan Požar, ki bo septembra začel izdajati revije. Vendar je skupina Media24 prehitela njegovo namero, spremenila imena, še vedno pa bodo v uredništvih sodelovali isti novinarji in revije bodo imele enako vsebino, kot so jo imele do sedaj.

Bralce bodo na prodajnih policah od 23. junija dalje nagovarjali stari znanci z novimi imeni. Pestrost ponudbe kakovostnega branja bo zagotovljena, saj bo vsak dan na voljo druga revija, in to po enotni ceni za zgolj 1,59 evra za revijo.

Kar pomeni, da bomo imeli, če bo Bojan Požar vseeno izdajal te revije, podvojene revije. Glede na to, da zadnja leta poslušamo kako težak je ta posel, da se ne da zaslužiti v tem segmentu, me vse skupaj malce preseneča. Očitno je v revijah vseeno denar in Slovenija lahko sproducira / prevede dovolj vsebin, da se lahko izdajajo različne revije.

Očitno bodo te revije imele tudi svoja spletna mesta, saj je družba Media24 zakupila vse te domene – ja, imel sem idejo, da bi “skvotal” te domene, vendar žal prepozno.

media24