Slavko Avsenik pokopan z vojaškimi častmi

Slavko Avsenik je zaznamoval življenja mnogih generacij. Za promocijo Slovenije je naredil veliko več, kot pa lahko naredijo oglasi na CNNu in ostale promocijske dejavnosti, ki se jih gre Slovenija. Njegova pesem, Na Golici, je doživela preko 600 predelav in na YouTubeu ima preko 1.000.000 ogledov, kar jo postavlja ob bok Modrijanom. Prav tako pa je Na Golici največkrat predvajana instrumentalna skladba na svetu. Zapuščina, ki jo je pustil Slavko Avsenik je čudovita in ljudje iz tujine bolj cenijo njegovo ustvarjanje, kot večina Slovencev. Že dejstvo, da je ustvaril preko 1000 pesmi je zavidljivo!

Njegov pogreb je nacionalna televizija prenašala v živo. Borut Pahor je imel svoj govor in Slavko Avsenik je bil pokopan z vojaškimi častmi. Definitivno si je Slavko vse to zaslužil, vendar zakaj šele po svoji smrti. In zakaj vojaške časti zanj? Stvari, ki jih nekako ne bom nikoli razumel, razen, če so se naši vrli vladarji odločili, da na njegovi slavi pridobijo par političnih točk, ki si jih je v teh poletnih časih težko nabrati.

Naj torej v bližnji prihodnosti pričakujem, da bo tudi pevec od Modrijanov pokopan z vojaškimi častmi? Država bi morala imeti precej točno določene pogoje in pravila, ki bi se jih morala držati in ne da se zaradi všečnosti zateka k takšnim in drugačnim javnosti všečnim potezam. Ampak razumem politike, ki si želijo jezditi na uspehih drugih – ko pač njihovi uspehi ne obstajajo!

Po komentarjih na Twitterju sem ugotovil, da nisem samo jaz tako razmišljal o pogrebu z vojaškimi častmi:

Da tega, da so kot gobe po dežju začele vznikati Facebook strani posvečene Slavku Avseniku, niti ne omenjam. Vsak pač po svoje poskuša izkoristiti smrt nekoga.

Perpetuum Jazzile – Avsenik Medley

Ansambel bratov Avsenik – Tam kjer murke cveto

Ansambel bratov Avsenik – Na Golici

avsenik

  1. Slavko si definitivno zasluzi visoko mesto v zgodovini Slovenije glede na to da je naredil mnogo več za Slovenijo kot katerikoli politik! ampak.. pogreb z vojaškimi častmi? resno? zelo me zanima koliko je stala vsa ta vojaška procesija in ali nebi ta denar lahko bolje porabili? mislim da bi Slavko definitivno raje videl da gre ta denar v dobrodelne namene (glede na stopnjo revščine v Sloveniji) kot pa za njegov pogreb… ampak spet … to je samo moje mnenje. Mogoče se pa motim?

  2. V Sloveniji je vse mogoče. Vsak dan nas s čim novim, ponavadi malo ali zelo butastim, presenetijo.
    Slavko počivaj v miru, če ga že na pogrebu nisi imel.

  3. Za ta vojaski del sicer nisem vedela, ampk meni se je zdel ze prenos pogreba po televiziji rahlo neokusen.

Komentarji so zaprti.