Poletje je čas, ko se v naši ljubi Sloveniji ne dogaja prav veliko. Mediji imajo rahlo krizo, ker ni sočnih zgodbic in posledično jim pridejo prav vse mogoče in nemogoče zgodbe, ki jih prejmejo v uredništvo in so podkrepljene z lastnimi, samopromocijskimi, fotografijami. Mediji so srečni, ker dobijo vsebine, “zvezdniki” pa so srečni, ker nekdo objavi njihove zgodbice in fotografije.

Sam razumem obe strani – uredniki bi radi čim več sočnih zgodb, ki jih novinarji ne morejo sproducirati. Na drugi strani pa bi domači “zvezdniki” radi doživeli svojih pet minut slave in pojavnost v medijih. Posledično morajo napisati celotno zgodbo, kljub temu, da nihče niti ne ve kdo so in s čim so si zaslužili svojih pet minut slave. No, če poznaš novinarja, ali urednika kakšnega “rumenega” medija, potem je to vse skupaj precej lažje in zgodb je precej in veliko.

Že par minut brskanja po različnih spletnih portalih odkrije celo plejado noro dobrih zgodb, ki bi jih bilo greh zamuditi. To, da ne vem točno za katere osebe gre sploh ni bistveno. V času kislih kumaric pride vse prav in tega se mediji zavedajo, prav tako pa tudi naši “zvezdniki”.

O kakšnih primerih je torej govora?

Jinny Ribič je rada v družbi konj (vir)
“Konji so res čudovite živali in ne morem verjeti, da se nekateri ljudje znašajo tudi nad kopitarji. Slišala sem za delovanje društva za zaščito konj, ki skrbi za zavržene in zanemarjene živali ter je edino tovrstno društvo v Sloveniji. Njegov problem je seveda financiranje, saj so popolnoma odvisni od prostovoljnih prispevkov. Žalostno je, da se nekateri borijo za živali, ki jih drugi prizadenejo, še bolj žalostno pa je to, da od ustreznih institucij nimajo zagotovljene vsaj osnovne finančne oskrbe,” še meni Jinny.

Jankovićeva pokazala takšne dojke! (vir)
Vesna Janković si je privoščila dopust v družbi svojih dveh otrok, sina Vala in hčerke Julije, utrinke družinskih trenutkov pa je objavila na svojem facebooku. Med fotografijami je bil tudi drzen selfi, ki je razkrival povečane prsi nekdanje žene Jankovićevega mlajšega sina Jureta.

Iris Mulej fant odpeljal na urgenco (vir)
Danijel Utjesanović je svojo drago, manekenko Iris Mulej, moral pretekli vikend odpeljati na urgenco zaradi hudih bolečin v ledvicah. Ob sliki urgence, ki jo je objavil na Facebooku, je dopisal: “Sobota, poletni dan! Jaz in moja draga Iris! Zgodaj zjutraj in samo to nama je se manjkalo. Pa kaj se!”

Savina Atai: “Bilo je hudo” (vir)
Strokovnjakinja za prehrano, superživila in obrazno jogo se je pretekli teden zastrupila s hrano. Kako hudo je bilo, je sedaj razkrila na Facebooku. “Končno sem nazaj v življenju, je bilo pa HUDO. Torkovo noč sem preživela na urgenci, hotela sem videti na krvi, kako močno sem se zastrupila (in kako se tega potem lotiti): vnetni faktor je bil namesto 5 kar 99 + ultrazvok je pokazal, da imam zaradi zastrupitve s hrano (zastrupila sem se v restavraciji, v dolini Soče) vnete čisto vse žleze v telesu. V sredo zjutraj sem šla direkt z urgence z 39 vročine na Dobro jutro, potem pa me je Ariana za 3 dni dobesedno zaprla v svojo ‘bolnico’. Z Dr. Toljanovo sta mi sestavili program, jaz sama še žlice nisem mogla držati. Vsaki dve uri sem imela nekaj na meniju: kurkuma, AxiDophilus, Encimi, čebula z medom – fuj, a pomaga za vročino zbijat, omega 3 in pa predvsem MAČJI KREMPELJ. /…/ Zvečer pa obvezno griffonijo in melatonin – da sem spala&spala in je telo lahko opravilo razstrupljanje. Drugače nič ne prime,“ je zapisala Savina in dodala, da se je njeno zdravje začelo takoj izboljševati. “Prej sem imela 5 dni 39 vročine, pa sama vnetja. V treh dneh je vse spet super, vnetij ni, vročine ni …“

Tanja Žagar čaka, da se prerokba uresniči (vir)
Tanja Žagar je velika srečnica, saj svoj rojstni dan, ki ga je imela ravno 1. julija, lahko praznuje pod žgočim soncem na morskih valovih. Lepe trenutke pa tako kot ponavadi deli z oboževalci.

Zala Đurić Ribić se bo odselila (vir)
»Ko te doma čaka takšno pismo, pa veš, da ni več heca! Dobro jutro!« je najstnica zapisala pod fotografijo, na kateri je pismo iz igralske šole v ZDA, ki jo bo Zala obiskovala od septembra. Čeprav sta oba njena starša v tem poslu, se je 19-letnica odločila, da za svoje sanje poskrbi sama. Prijavila se je na igralsko akademijo, si poiskala stanovanje in službo. In tako bo že avgusta odletela čez lužo, kjer jo čaka novo življenjsko poglavje. Pred tem pa bo s svojimi prijatelji nekaj dni uživala še na slovenski obali. Bravo, Zala!

Rumeno, ki te ljubim rumeno. Ja, priznam. Poznam vse zgoraj omenjene osebe – vsaj iz medijev. In res mi je pomembno, da vem, kaj se z njimi dogaja. Vendar pozor – koliko teh vsebin je bilo dejansko napisanih v uredništvih, koliko pa so jih dobili serviranih in so jih izkoristili v tem času? No, o tem je nesmiselno razpravljati!

soncnice fotografije 003