Bo Italija legalizirala marihuano?

Slovenija bi morala že pred leti legalizirati marihuano. S tem bi pridobili nadzor nad črnim trgom, ki prinaša preprodajalcem bajne dobičke in s tem bi država imela kontrolo nad trgom in se ne bi dogajali “kozolci“, prav tako pa bi precej denarja kapnilo v prazno državno blagajno.

Ideja o legalizaciji marihuane v Sloveniji je stara že precej let, vendar do sedaj je bila vedno zavrnjena – interesi in strahovi posameznikov so veliko večji, kot bi bile koristi, ker preprosto nihče od “odločevalcev” ne razmišlja širše od tega, da je marihuana droga in da bi bili potem vsi ljudje zadeti. Dejstvo je, da lahko sedaj vsak pride do marihuane, vendar ne ve ničesar o njeni kvaliteti (moči), predvsem pa gre denar v roke ljudi, ki obvladajo ta biznis.

To, da bi legalizacija marihuane pripeljala še več turistov, ki bi pustili več denarja v Sloveniji, je povsem nepomembno. Da bi v Slovenijo začeli prihajati mlajši, ki bi jim lahko prodali “izkustvetni turizem” (buzzword, ki se ga zadnje čase na veliko uporablja) in predvsem da bi postali zanimiva destinacija na zemljevidu sveta. Ravno naša majhnost bi morala biti vzrok za to, da bi poslanci podprli takšen predlog in nas ne bi ostale države prehitevale po desni strani.

Ja, Italija, ki je precej papeška dežela se je sedaj začela ukvarjati z idejo, da bi legalizirali marihuano. Njihov parlamentatni odbor namreč predlaga  legalizacijo uživanja, vzgoje, predelave in prodaje marihuane pod vnaprej določenimi pogoji (posameznik bo lahko imel pri sebi 15 gramov marihuane in jo bo lahko kadil v zasebnih prostorih). Marihuano bodo Italijani lahko gojili doma, ali pa v kanabis klubih – ne bodo pa smeli marihuane prodajati! Prodaja marihuane se bo vršila v “prodajalnah”, katerih lastnik bo država in bo s tem pobirala davke in uničila črni trg in sivo ekonomijo, ki je enormna.

Očitno se Italija veliko bolj zaveda prednosti demistifikacije in legalizacije drog, kot pa se tega zavedajo “odločevalci” v Sloveniji. V Sloveniji pa se bodo o tem začeli pogovarjati čez n-let, ko bodo že vse ostale države legalizirale marihuano in ko bodo že vsi ugotovili, da je veliko bolj kontrolirati stvari, kot pa jih prepovedovati. Do takrat pa bo cvetel črni trg z marihuano, predvsem pa bo država vsak dan izgubljala ogromne vsote denarja, ki bi kapnil v državno blagajno od davkov na marihuano.

Nasad industrijske konoplje
Nasad industrijske konoplje